Blogi - ajankohtaista ja uutta

Kirjoittelen tänne juttuja uutuuksista omassa hoitolossani sekä mitä muualla. Tietoa kauneudesta, terveydestä ja sellaisesta mikä minusta on tärkeää. Tai muuten vaan fiilistelen sanoin ja kuvin.

Ajankohtainen aurinko - kertaus on opintojen äiti!

9.3.2023

Aurinko on täsmähoitoa moneen ihotautiin, kuten atooppiseen ekseemaan, tali-ihottumaan ja psoriasikseen. Auringon säteily lisää ihon kosteutta ylläpitävien keramidien tuotantoa ja paksuntaa ihoa.

Se rauhottaa tulehdusta, estää bakteerien toimintaa, vähentää kutinaa. Tärkein pintaa syvempi merkitys on ihon D-vitamiinin tuottaminen, siihen kuitenkin riittää pari kertaa viikossa 10-15 min kesäaurinkoa
(huhti-syyskuu) käsivarsiin ja kasvoihin.
Mutta.
Aurinko vanhentaa ihoa
ja aiheuttaa ryppyjä rappeuttamalla sidekudosta. Auringon synnyttämiä ovat myös pisamat, kesakot ja maksaläiskät. Auringossa pahenevia ihotauteja on mm ruusunni. Reilu
annos auringonsäteilyä sammuttaa ihmisen luontaisen puolustuskyvyn ja näin edesauttaa kesäflunssan, herpeksen ja muiden infektiotautien puhkeamista. Osa lääkkeistä voi aiheuttaa valoherkkyyttä.
Voimakas auringonsäteily edistää myös silmän mykiön samentumista eli kaihia. Toistuva ihon palaminen lapsena ja nuorena altistaa melanoomalle ja tyvisolusyövälle. Koko iän aikana saatu ultraviolettisäteily saattaa lisätä ihosyöpien määrää.
Ihmiset ruskettuvat ja palavat hyvin eri tavoin. Auringon säteet ovat hajasäteilyä joten palaa voi varjossakin tai pilvisellä säällä. Kostea iho tai veden äärellä oleilu moninkertaistaa sätelyä.
Meriveden äärellä jopa noin 20 %.
Rusketus on ihon oma yritys vähentää vahingollisten UV-säteiden pääsyä ihon syvempiin kerroksiin. Ruskettunut iho antaa suojakertoimeksi vain noin 5. Palaminen kertoo siitä, että ihon UV-sietokyky on jo
vakavasti ylittynyt.

Ihoa voi suojata vaatetuksella ja hakeutumalla varjoon keskipäivän auringolta. Päälaki, kasvot, kaula ja korvat on syytä suojata lierihatulla. Mutta säteet lävistävät hyvin tavallisen valkoisen t-paidan. Saatavilla on myös UV-suojattuja vaatteita.

Aurinkosuojaa kuvataan suojakertoimella eli SK- tai SPF-luvulla. Se kertoo tuotteen suojatehosta auringon polttavia UVB-säteitä vastaan. Jos auringossa voi normaalisti olla palamatta 10 minuuttia,
SPF15 pidentää ajan teoriassa 150 minuuttiin. Keskivahva suoja on tuotteissa, joissa on SPF 15, SPF 20 ja SPF 25. Korkeaksi suojaksi lasketaan puolestaan SPF 30 ja SPF 50.
SPF15 suojaa ihoa 93%, SPF30 96 % ja SPF50 98 %:sti - näiden suojakertoimien välillä on vain 5 prosentin ero.

Suurin osa auringon säteilystä on valoa ja lämpöä. Vain 5% siitä on UV-säteilyä, josta maan tavoittavat UVA- ja UVB-säteet. Noin 5% UV-säteilystä on UVB-säteilyä, joka imeytyy suurimmaksi osaksi vain epidermikseen (ihon pintakerrokseen). UVB-säteet ruskettavat ja polttavat ihoa ja ovat syöpää aiheuttava karsinogeeni. Noin 90% UV-säteilystä on ihoa vanhettavaa ja rappeuttavaa UVA-säteilyä, joka kykenee tunkeutumaan dermikseen asti (syvempiin ihokerroksiin). Myös UVA-säteet lisäävät syöpäriskiä. Toisin kuin UVB-säteily, UVA-säteily läpäisee myös ikkunalasin.

Miten suojautua?

Kemialliset suojavoiteet (ns. tavalliset aurinkorasvat) absorboivat säteilyä itseensä ja muuttavat ne lämmöksi. Lämpö pahentaa esim. aurinkoihottumaa. Ne saattavat myös aiheuttaa kosketus- ja valokosketusallergiaa. Jotkut kemialliset UV-filtterit ovat epästabiileja molekyylejä, jotka voivat hajotessaan muodostaa vapaita radikaaleja tuotteessa ja ihossa. Niitä tulee myös lisätä säännöllisin väliajoin.

Fysikaaliset aurinkosuojat eivät ole haitallisia ympäristölle (mm. merieliöstölle), ne eivät sisällä hormonitoimintaa häiritseviä kemikaaleja ja niiden sisältämät mineraalifiltterit ovat tutkitusti turvallisia myös aivan pienille lapsille. Fysikaalisen suojan antavat voiteet muodostavat iholle kalvon, mikä heijastaa säteitä pois iholta. Fysikaalisia aurinkosuojia on titaanidioksidi ja sinkkioksidi. Ne ovat hyvin stabiileja, kemiallisesti reagoimattomia aineita ja suojaavat ihoa sekä UVA- että UVB-säteiltä.

Fysikaalisia aurinkosuojia on monen tasoisia ja osa saattaa iholla näyttää valkoiselta juuri niiden fysikaalisten filttereiden takia. Mutta löytyy myös tuotteita, jotka eivät jätä ihoa valkoiseksi. Osa fysikaalisista on myös vedenkestäviä.

Siinä missä fysikaalinen suoja toimii heti, kemiallisen suojan tulee antaa vaikuttaa iholla puolisen tuntia ennen kuin se alkaa toimia. Ne ovat myös ainut luonnonkosmetiikassa sallittu aurinkosuoja-aine.

Kaikki aurinkosuojat tulee pestä hyvin pois.

16.10.2022

Unna Nordic

Olen ottanut uuden sarjan hoitolaani. Ihanan, tuoksuvan, metsäisen, vegaanisen, kotimaisen, puhtaan premiumtason luonnonkosmetiikkasarjan! Kiehtova ajatus, että metsän hyvää tekevää vaikutusta voi jatkaa sisällä hoitolahuoneessa, Unnalle vartavasten tehdyn musiikin säestyksellä. Unna Nordic on saman valmistajan tekemää, kuin BTB13 ja Ekopharmakin. Se poikkeaa vahvasti pääsarjastani BTB13:sta tuoksumaailmallaan sekä raaka-aineillaan, hoitoteho on kuitenkin samaa taattua luokkaa. Olen nyt muutaman viikon itse testaillut tuotteita ja olen niistä aivan huumaantunut!

Ne pohjautuvat pääasiassa kotimaiseen koivunmahlaan, joka on hellä superkosteuttaja. Vaikuttavina aineina mm antioksidanttista metsämustikka- ja mesimarjauutetta, ihoa vahvistavaa mäntyä ja virkistävää mustakuusta sekä ihon tasapainoa ylläpitävää katajaa. Tuoksuja tulee raaka-aineista kuten ihoa vahvistavasta kaurauutteesta ja -öljystä, sekä mm eteerisistä männyn, katajan ja mustakuusen öljyistä. Suomalaisen metsän antimien lisäksi tuotteissa on mukana ripaus eksotiikkaa kuten bambujauhetta, granaattiomenan siemenöljyä sekä piparmintun, sitruunan, greipin ja nerolin eteerisiä öljyjä.
Itse hoidot ovat lempeitä, rentouttavia, kaikkia aisteja helliviä metsäretkiä, tavoitteena vahvistaa ihoa ja aktivoida sen omaa uudistumiskykyä. Tervetuloa kokeilemaan!

1.6.2022

Berner Oy

BTB13-tuotteita, sekä Ekopharmaa valmistava Naviter Oy on 1.6.2022 alkaen osa kotimaista Berner Oy:n perheyritystä. Brändit täydentävät Bernerin tuoteportfoliota ja luovat uusia kasvumahdollisuuksia Bernerin strategian mukaisesti. "Naviterin erityisesti luonnonkosmetiikkaan ja kotimaisiin raaka-aineisiin pohjautuva tuoteportfolio vastaa erinomaisesti markkinatrendeihin sekä täydentää ja vahvistaa hyvin Bernerin olemassa olevaa ihon- ja hiustenhoidon portfoliota", Berner Oy:n toimitusjohtaja Antti Korpiniemi iloitsee.
Naviter Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Anni Linnavirta vastaa edelleen ammattikosmetiikan osa-alueesta, eikä yhdistyminen tuo muutoksia yhtiön arvoihin vastuullisena, laadukkaan kosmetiikan valmistajana.

6.5.2020

Kosmetiikka

Koronan hiljentäessä lähihoitoja, avaan blogiini nyt hieman kosmetiikan ainesosia ja vaikuttavuutta.

Lähdetään liikkeelle viherpesusta. "Kasviperäinen - Vegaani - Luonnosta - Biohajoava" tsm.
Näin mainostetaan yleisesti kosmetiikkaa, koska luonnonkosmetiikan käyttö ja vihreät arvot ovat lisääntyneet. Kasvikunnasta on peräisin myös esimerkiksi ranskalaiset perunat. Perunahan on luonnosta, kasviperäinen jne. Onko se vaarallista ruokaa, ei. Mutta onko sipsit tai ranskalaiset terveellistä, hyväksi sinulle. Ei jokapäiväisenä ruokana. Se on herkuttelua, jolla ei satunnaisesti syötynä ole merkitystä terveydellesi. Aivan samalla tavalla Suomessa myyty kosmetiikka ei (todennäköisesti) ole vaarallista mutta AIVAN samalla lailla kaikki kosmetiikka ei myöskään ole aidosti ihoa ravitsevaa, vaikkei satunnaisesti käytettynä haittaa olekaan.

Söisitkö ruokaa mikä on kauniin väristä, tuoksuu hyvälle ja on ihanassa purkissa, muttet lainkaan tiedä mitä se sisältää? Maksaisitko siitä hyvästä enemmän, että upea näyttelijä mainostaisi sitä tai pääsisit mielikuvamatkalle paratiisisaarelle? Haluat varmaankin, että vaikkapa vadelmahillosi myös sisältää oikeasti marjaa (enemmänkin kuin prosentin), eikä vain väriä tai esanssia. Tai jos jotain luvataan, tuote myös lunastaa lupauksen. Todennäköisesti haluaisit syödä terveellistä, maukasta ruokaa, josta saisi riittävästi ravintoaineita ja välttelisit liikoja sokereita ja kaloreja. Hyvällä hinta-laatu -suhteella.

On kuluttajan vastuulla valita itselleen sopivat tuotteet kaupasta, niin ruokaa kuin kosmetiikkaakin. Eikä se ole aina helppoa tutkailla ainesosaluetteloa, kummistakaan. Myyntipuheet ja mainostekstit eivät välttämättä sisällöstä kaikkea kerro. Ja kuten aiemmin jo mainitsin ruuan, tuotteen tms ei tarvitse sinänsä olla vaarallista, muttei sen käyttö mitään etuakaan tuo.

Iho ei välitä siitä onko tuote kauniissa purkissa, onko se vihreän väristä, tuoksuuko huikealle tai tuntuu silkinpehmeältä, eikä iho hyödy siitä, että tuote on upean photoshopatun kaunottaren mainostamaa, näppärien myyntipuheiden hehkuttamaa, vaan ainoastaan siitä, että tuote sisältää kullekin ihotyypille, kussakin ajassa hyödyllisiä raaka-aineita.

Kaikki edellä mainittu on tietenkin meitä ihmisiä varten. Me olemme kokonaisuus, emmekä välttämättä levitä poskillemme ilolla pellavansiemenöljyn hajuista voidetta vaikka rasvahapot kuinka olisi kohdillaan. Eli tuotteiden valmistajat sukkuloivat niiden vaatimusten välillä, että tuote näyttää, tuntuu ja tuoksuu hyvällle ja samalla toimii tehokkaasti.

No miten sitten löytää hyvät, tarkoituksenmukaiset, omalle iholle sopivat ihonhoitotuotteet? Jos autosi hajoaa, vietkö sen korjaamoon? Jos haluat uuden upean hiuslookin, etkö mene kampaajalle? Ihonhoidossa tietysti käännyt ihonhoidon ammattilaisen, kosmetologin puoleen. Me kosmetologit olemme sitä varten, että ihosi voi parhaiten. Hoitolassani teen parhaani, että löydän sinulle sopivat tuotteet. Olen jo valmiiksi ottanut myyntiin vain sellaisia tuotteita joiden tehon voin itse allekirjoittaa mutta jotka edellä mainituin tavoin ovat myös käyttäjäystävällisiä. Eli asioidessasi ammattilaisen kanssa, voit olla varma, että hillosi sisältää myös marjat!
Tämän kirjoituksen tarkoituksena ei ole luetteloida valmiiksi parhaita ainesosia, niitä varten on olemassa erilaisia puhelinaplikaatioitakin, vaan kertoa, että ammattilainen on valinnut parhaat ainesosat jo valmiiksi.

Jotkut ovat innostuneita itse opiskelemaan kosmetiikan ainesosista ja sehän on hyvä. Luonnonkosmetiikassa avuksi on käytössä olevat lukuisat setifikaatit. Ne osaltaan ohjaavat ja auttavat valinnoissa, mikäli tuntee kyseisen sertifikaatin kriteerit! Jokainen vihreä pikku merkki ja kuvio ei kuitenkaan ole virallinen serifikaatti. Eikä sekään, että tuotteessä eläinkokeettoman merkki, kerro sen muusta sisällöstä. Luonnonkosmetiikan serifikaatteja voi tarkastella esim tästä linkistä.

Tarkoitukseni ei ole asetella synteettinen kosmetiikka vs.luonnonkosmetiikka, mutta käsittelen aihetta omien tuotteitteni kautta ja olen vahvasti puhtaan tarkoituksenmukaisen kosmetiikan ja myös luonnonkosmetiikan puolella. Luonnon ravintoaineet, rasvahapot, vitamiinit ovat valmiiksi sellaisessa muodossa, että iho voi niitä hyvin käyttää jo luontaisesti. Esim. mustaherukan pikkuruisten siemenien kylmäpuristettua kasviöljyä ihossa elävät mikrobit voivat käyttää hyväkseen ravintona. Mutta esim. silikonijohdannaiset tai synteettiset säilöntäaineet voivat vaikuttaa negatiivisesti ihon mikrobiomiin.

Luonnosta saatavat raaka-aineet ovat tehokkaita, joskus kovinkin. Ihoreaktiot eivät kuitenkaan automaattisesti kerro sitä, ettei se iholle sovi, vaan siihen on lukuisia syitä, kuten ihon kunto, aiemmin käytetyt tuotteet, vuodenaika. Toisaalta tuotteen ei tarvitse reagoida ollakseen tehokas. Ihon ylihoito on turhaa, kaikin tavoin (hapot, kuorinnat, käsittelyt, neulaus). Lempeys on valttia.

Luonnonkosmetiikka ei muuten automaattisesti tarkoita vegaanista kosmetiikkaa, eikä toisaalta vegaaninen kosmetiikka ole aina automaattisesti luonnonkosmetiikkaa. Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa on sallittua käyttää joitakin eläinperäisiä aineita, esim hunajaa, mehiläisvahaa, maitohappoa. (Eläimiä ei vahingoiteta raaka-aineiden hankinnassa. Eläinkokeita ei myöskään luonnollisesti tehdä Euroopassa muussakaan kosmetiikassa). Täysin vegaani luonnonkosmetiikka on merkitty "Vegan"

Entä mikä vaikuttaa tuotteen hintaan? Nimi, brändi, ainesosat. Korkea hinta tai vahva brändi ei kuitenkaan ole välttämättä tae korkealaatuisesta tuotteesta. Megabrändeillä myös (kallis) tuote voi sisältää (halpaa) vettä, mineraaliöljyä tai kovia säilöntäaineita, jotka edelleenkään ei ole katsottu vaarallisiksi, mutteivät iholle hyötyjä tuo. Kun taas jo mainitut korkealaatuiset kylmäpuristetut kasviöljyt ovat huomattavasti kalliimpaa ja vaikeampaa formuloida tuotteeseen, eikä se toisaalta valttämättä näy korkeana hintana. Mutta oikeasti korkealaatuisten, iholle tarkoituksenmukaisten raaka-aineiden osuus tuotteessa luonnollisesti nostaa hintaa, samoin valmistusprosessi, tutkimustyö jne. Ja osamme otamme toki me ammattilaisetkin. Jokainen käsittää, ettei hyvin hyvin halpa, voi sisältää mitään hyvin hyvin merkittävää.

Hoitolassani on kuitenkin tehokasta kosmetiikkaa, hyvällä sisällöllä, kohtuuhinnalla. Tervetuloa taas hoitoihin. Näin pandemian aikana niitä tehdään erityisvarovasti, harvakseltaan, terveinä terveille. Tuotteita voi kumminkin noutaa koska tahansa, kun sovitaan noudosta vaikka vastaanottoon.

Hyviä ihovointeja kaikille!

9.4.2020

Ihana aurinko

Aurinko on täsmähoitoa moneen ihotautiin, kuten atooppiseen ekseemaan, tali-ihottumaan ja psoriasikseen. Auringon säteily lisää ihon kosteutta ylläpitävien keramidien tuotantoa ja paksuntaa ihoa.
Se rauhottaa tulehdusta, estää bakteerien toimintaa, vähentää kutinaa.
Tärkein pintaa syvempi merkitys on ihon D-vitamiinin tuottaminen, siihen kuitenkin riittää pari kertaa viikossa 10-15 min kesäaurinkoa (huhti-syyskuu) käsivarsiin ja kasvoihin.
Mutta.
Aurinko vanhentaa ihoa ja aiheuttaa ryppyjä rappeuttamalla sidekudosta. Auringon synnyttämiä ovat myös pisamat, kesakot ja maksaläiskät. Auringossa pahenevia ihotauteja on mm ruusunni.
Reilu annos auringonsäteilyä sammuttaa ihmisen luontaisen puolustuskyvyn ja näin edesauttaa kesäflunssan, herpeksen ja muiden infektiotautien puhkeamista. Osa lääkkeistä voi aiheuttaa valoherkkyyttä. Voimakas auringonsäteily edistää myös silmän mykiön samentumista eli kaihia.

Toistuva ihon palaminen lapsena ja nuorena saattaa altistaa melanoomalle ja tyvisolusyövälle.
Koko iän aikana saatu ultraviolettisäteily saattaa lisätä ihosyöpien määrää.

Ihmiset ruskettuvat ja palavat hyvin eri tavoin. Auringon säteet ovat hajasäteilyä joten palaa voi varjossakin tai pilvisellä säällä. Kostea iho tai veden äärellä oleilu moninkertaistaa sätelyä. Meriveden äärellä jopa noin 20 %.
Rusketus on ihon oma yritys vähentää vahingollisten UV-säteiden pääsyä ihon syvempiin kerroksiin. Ruskettunut iho antaa suojakertoimeksi vain noin 5. Palaminen kertoo siitä, että ihon UV-sietokyky on jo vakavasti ylittynyt.
Parhaiten ihoa suojataa vaatetuksella ja hakeutumalla varjoon keskipäivän auringolta.
Päälaki, kasvot, kaula ja korvat on syytä suojata lierihatulla. Saatavilla on myös UV-suojattuja vaatteita.

Aurinkosuojaa kuvataan suojakertoimella eli SK- tai SPF-luvulla. Se kertoo tuotteen suojatehosta auringon polttavia UVB-säteitä vastaan. Jos auringossa voi normaalisti olla palamatta 10 minuuttia, SPF15 pidentää ajan teoriassa 150 minuuttiin. SPF15 suojaa ihoa 93 % ja SPF50 98 % - näiden suojakertoimien välillä on vain 5 prosentin ero.

Suurin osa auringon säteilystä on valoa ja lämpöä. Vain 5% siitä on UV-säteilyä, josta maan tavoittavat UVA- ja UVB-säteet. Noin 5% UV-säteilystä on UVB-säteilyä, joka imeytyy suurimmaksi osaksi vain epidermikseen (ihon pintakerrokseen). UVB-säteet ruskettavat ja polttavat ihoa ja ovat syöpää aiheuttava karsinogeeni.
Noin 90% UV-säteilystä on ihoa vanhettavaa ja rappeuttavaa UVA-säteilyä, joka kykenee tunkeutumaan syvempiin ihokerroksiin. Myös UVA-säteet lisäävät syöpäriskiä. Toisin kuin UVB-säteily, UVA-säteily läpäisee myös ikkunalasin.

Miten suojautua?
Kemialliset suojavoiteet absorboivat säteilyä itseensä ja muuttavat ne lämmöksi. Lämpö pahentaa esim. aurinkoihottumaa. Ne saattavat myös aiheuttaa kosketus- ja valokosketusallergiaa.
Jotkut kemialliset UV-filtterit ovat epästabiileja molekyylejä, jotka voivat hajotessaan muodostaa vapaita radikaaleja tuotteessa ja ihossa.

Fysikaaliset aurinkosuojat eivät ole haitallisia ympäristölle, ne eivät sisällä hormonitoimintaa häiritseviä kemikaaleja ja niiden sisältämät mineraalifiltterit ovat tutkitusti turvallisia myös aivan pienille lapsille
Fysikaalisen suojan antavat voiteet muodostavat iholle kalvon, mikä heijastaa säteitä pois iholta. Fysikaalisia aurinkosuojia on titaanidioksidi ja sinkkioksidi. Ne ovat hyvin stabiileja, kemiallisesti reagoimattomia aineita ja suojaavat ihoa sekä UVA- että UVB-säteiltä.

Siinä missä fysikaalinen suoja toimii heti, kemiallisen suojan tulee antaa vaikuttaa iholla puolisen tuntia ennen kuin se alkaa toimia. Ne ovat myös ainut luonnonkosmetiikassa sallittu aurinkosuoja-aine.

23.9.2019

Lehahteleva, punakka iho

Viereisessä kuvassa ylempänä on couperosaiho, mikä lyhykäisyydessä tarkoittaa laajentuneita tai katkenneita hiusverisuonia. Iho lehahtelee. Pintaverisuonet laajenevat ja supistuvat, mutta verisuonten seinämien heikkous aiheuttaa sen etteivät ne enää supistu vaan jäävät laajentuneiksi, mikä näkyy ensin yksittäisinä punaisina suonina. Kun niitä esiintyy laajemmin, puhutaan couperosasta. Se on usein perinnöllistä.
Couperosa voi myös pahimmillaan kehittyä ruusufinniksi, alempi kuva, jossa mukaan liittyy märkänäppylöitä. Kyse on kuitenki kahdesta eri asiasta.

Rosacea (eli ruusufinni) on tulehduksellinen ihotauti, jonka perimmäinen aiheuttaja on tuntematon. Laukaisevia tekijöitä kuitenkin tiedetään monia. Kun rosacean oireet on kerran havaittu, siitä tulee krooninen tauti, mutta sen vaiheet vaihtelevat paljon. Papulopustulaarisen rosacean märkäpäistä ja fymaattisen rosacean paksuuntumiin ja liikakasvuun. Lääkäri varmistaa aina diagnoosin ja vaikkei sitä voida poistaa, lääkkeillä ja hoidolla oireita voidaan lievittää.
Rosacea esiintyy yleensä nenässä, poskilla, otsassa, leuassa. Sitä esiintyy naisilla ja miehillä, eniten ihmisillä, joilla on vaalea iho, siniset silmät tai vaaleat hiukset. Fymaattista muotoa esiintyy yleisimmin miehillä.
Vaikka perimmäistä syytä ei tiedetä, tiedetään kuitenkin, että monimutkaisia prosesseja ihossa tapahtuu ja taudin ulkoisia laukaisijoita tiedetään useita. Ja niitä ovat kaikki verisuonia vilkastuttavat tekijät kuten kylmä, viima, tuuli, kuuma, aurinko, hankaus, stressi, kuumat juomat, alkoholi, mausteiset ruuat (erityisesti chili, kaneli, capsaisiini), lääkeaineet, liikunta, kosmetiikka, mikrobit. Ja näiden laukaisijoiden välttäminen onkin hoitona myös suositeltavaa.
Lääkärin määräämän lääkehoidon ja edellä mainittujen altistajien välttämisen lisäksi, ihonhoidossa on suosittava rauhoittavia, suojaavia, kosteuttavia, herkän ihon tuotteita.

Yksi uusin tulossa oleva tuote on BTB13 Medical Anti-Redness cream. Se on couperosan ja lehahtelevan ihon hoitovoide, sopii myös rosacea-iholle, kun ei ole näppylävaihe.

Voiteen pääraaka-aineet ovat rauhoittava BTB13-yhdiste ja punoitusta ja tulehdusta vähentävä lakritsihappo sekä ravitseva puolukan siemenöljy. Lisäksi siinä on mm. ruusunmarjaöljyä ja mustaherukansiemenöljyä, joista vitamiinien lisäksi iho saa välttämättömiä omega 3 ja 6 -rasvahappoja.

Suojaa ja miellyttävää levitettävyyttä tuo oliiviöljystä eristettyä skvalaania. Rauhoitusta tuo E-vitamiini ja sinkkioksidi, joka on myös antimikrobinen. Testaajat ovat tykänneet...

27.3.2019

Aurinko ja iho

Aurinko on täsmähoitoa moneen ihotautiin, kuten atooppiseen ekseemaan, tali-ihottumaan ja psoriasikseen. Auringon säteily lisää ihon kosteutta ylläpitävien keramidien tuotantoa ja paksuntaa ihoa. Se rauhottaa tulehdusta, estää bakteerien toimintaa, vähentää kutinaa.
Aurinko nostaa myös mielialaa pitkän pimeän talviajan jälkeen. Tärkein pintaa syvempi merkitys on ihon D-vitamiinin tuotannon käynnistäminen, siihen kuitenkin riittää pari kertaa viikossa 10-15 min kesäaurinkoa (huhti-syyskuu) käsivarsiin ja kasvoihin.
Mutta.
Aurinko vanhentaa ihoa ja aiheuttaa ryppyjä rappeuttamalla sidekudosta. Auringon synnyttämiä ovat myös pisamat, kesakot ja maksaläiskät. Auringossa pahenevia ihotauteja on mm. ruusufinni eli rosacea. Reilu annos auringonsäteilyä sammuttaa ihmisen luontaisen puolustuskyvyn pariksi viikoksi. Tämä edesauttaa kesäflunssan, herpeksen ja muiden infektiotautien puhkeamista.

Osa lääkkeistä voi aiheuttaa valoherkkyyttä. Voimakas auringonsäteily edistää myös silmän mykiön samentumista eli kaihia. Toistuva ihon palaminen lapsena ja nuorena altistaa melanoomalle ja
tyvisolusyövälle. Koko iän aikana saatu ultraviolettisäteily saattaa lisätä ihosyöpien määrää.
Ihmiset ruskettuvat ja palavat hyvin eri tavoin ihotyyppiensä mukaan. Tavallinen suomalainen saattaa palaa keskikesällä keskipäivällä 15-30 minuutissa. Auringon säteet ovat hajasäteilyä joten palaa voi
varjossakin tai pilvisellä säällä. Kostea iho (hikinen hölkkäri tai uimari) reagoi sätelyyn voimakkaammin kuin kuiva. Rannalla tulee huomioida, että vesi moninkertaistaa sätelyä. Meriveden äärellä jopa 20 %.

Ruskettuminen ja palaminen ovat päällepäin näkyviä merkkejä siitä, että UV-säteily on vaurioittanut ihoa. Rusketus on ihon suojakeino vähentää vahingollisten UV-säteiden pääsyä ihon syvempiin kerroksiin. Ruskettunut iho antaa suojakertoimeksi noin 5. (Vain!)
Palaminen kertoo siitä, että ihon UV-sietokyky on jo vakavasti ylittynyt.
Miten rusketut?
I: Hyvin vaalea iho, usein pisamia ja punertava tukka. Palaa herkästi, ei rusketu. 3–5 % suomalaisista.
II: Vaalea iho, hiukan pisamia, vaaleahko tukka. Taipumus palaa, ruskettuu hitaasti. 25–27 % suomalaisista.
III: Normaali iho, ruskea tukka. Palaa harvoin, ruskettuu helposti. Noin 60 % suomalaisista.
IV: Tumma iho ja tukka. Palaa tuskin koskaan, ruskettuu erittäin hyvin. 10 % suomalaisista.

Parhaiten ihoa suojataa vaatetuksella ja hakeutumalla varjoon keskipäivän auringolta. Päälaki, kasvot, kaula ja korvat on syytä suojata lierihatulla. Saatavilla on myös UV-suojattuja vaatteita.
Aurinkosuojavoiteilla voidaan ehkäistä ihon palamista, mutta niillä ei kannata pidenpää oleskelua auringossa, sillä ne eivät täysin pysty estämään soluvaurioita aiheuttavaa säteilyä pääsemästä iholle.

Aurinkosuojaa kuvataan suojakertoimella eli SK- tai SPF-luvulla. Se kertoo tuotteen suojatehosta auringon polttavia UVB-säteitä vastaan. Jos auringossa voi normaalisti olla palamatta 10 minuuttia, SPF15 pidentää ajan teoriassa 150 minuuttiin. SPF-luvusta voi päätellä jotain myös UVA-suojatehosta, sillä EU:n suosituksen mukaan sen olisi oltava 1/3 UVB-suojatehon määrästä.
Mielikuva turvallisesta auringonotosta!? Käytännössä SPF kertoo suojasta vain polttavia UVB-säteitä vastaan. Suurissa SPF-luvuissa tikittää ihoa vanhettava aikapommi → se altistuu omaa
luonnollista kestokykyä pidempään ihoa vanhettaville UVA-säteille.
SPF15 suojaa ihoa 93-prosenttisesti ja SPF50 98-prosenttisesti - näiden suojakertoimien välillä on vain 5% ero. Aurinkosuojavoiteissa suojakerrointa tärkeämpää on käytetyn voiteen määrä kasvoille. Ja lisäys aina uinnin, hikoilun ym jälkeen.

Suurin osa auringon säteilystä on näkyvää valoa ja lämpöä. Vain viitisen % siitä on UV-säteilyä, josta maan tavoittavat UVA- ja UVB-säteet. Noin 5 % UV-säteilystä on UVB-säteilyä, joka imeytyy suurimmaksi osaksi vain epidermikseen (ihon pintakerrokseen). UVB-säteet ruskettavat ja polttavat ihoa ja ovat syöpää aiheuttava karsinogeeni.
Noin 90 % UV-säteilystä on ihoa vanhettavaa ja rappeuttavaa UVA-säteilyä, joka kykenee tunkeutumaan dermikseen asti (syvempiin ihokerroksiin). Myös UVA-säteet lisäävät syöpäriskiä. Toisin kuin UVB-säteily, UVA-säteily läpäisee myös ikkunalasin.

Miten suojautua?
KEMIALLISET suojavoiteet absorboivat säteilyä itseensä ja muuttavat ne lämmöksi. (Lämpö pahentaa esim. aurinkoihottumaa). Kemiallisia suojia sallitaan EU:ssa noin 25 erilaista. Jopa hyväksyttyjen aurinkosuojien turvallisuus on viime aikoina kyseenalaistettu, osan on todettu imeytyvän ihoon ja verenkiertoon ja olevan mahdollisia hormonihäiritsijöitä. Ne saattavat myös aiheuttaa kosketus- ja valokosketusallergiaa.Jotkut
kemialliset UV-filtterit ovat epästabiileja molekyylejä, jotka voivat hajotessaan muodostaa vapaita radikaaleja tuotteessa ja ihossa.
Esimerkkejä tuotteen incissä olevista kemiallisista suojista: Butyl Methoxydibenzoylmethane eli BMDBM eli Avobenzone. UVA-suodin, vaatii lisäksi tuotteeseen UVB-suotimen. Melko epästabiili: inaktivoituu
herkästi UV-sätelystä, todettu satunnaisia valokosketusallegioita.
Octocrylene eli OCR. Tehokas sekä UVA- että UVB-sätelyä vastaan. Imeytyy ihoon ja verenkiertoon. Muodostaa hajotessaan vapaita happiradikaleja (ihoa vanhentavia). Yleinen kosketus- ja valokosketusallergian aiheuttaja.

Siinä missä fysikaalinen suoja toimii heti, kemiallisen suojan tulee antaa vaikuttaa iholla puolisen tuntia ennen kuin se alkaa toimia.

FYSIKAALISET aurinkosuojat eivät ole haitallisia ympäristölle, ne eivät sisällä hormonitoimintaa häiritseviä kemikaaleja ja niiden sisältämät mineraalifiltterit ovat tutkitusti turvallisia myös aivan pienille
lapsille. Fysikaalisen suojan antavat voiteet muodostavat iholle kalvon, mikä heijastaa säteitä pois
iholta. Fysikaalisia aurinkosuojia on titaanidioksidi ja sinkkioksidi. Ne ovat hyvin stabiileja, kemiallisesti reagoimattomia aineita ja suojaavat ihoa sekä UVA- että UVB-säteiltä. Lapsille tarkoitetuissa
aurinkotuotteissa saa käyttää vain fysikaalisia filttereitä. Ne ovat myös ainut luonnonkosmetiikassa sallittu aurinkosuoja-aine.

Kasvot ovat useimmiten alttiina valolle ja myös epätoivottu vanheneminen näkyy eniten kasvoilla. Päiväkäyttöön kasvoille riittää useimmiten 15-suojakerroin, kuten BTB13 SPF 15. Se sisältää auringon UV-säteiltä suojaavaa titaanidioksidia ja sinkkioksidia sekä ihoa suojaavaa antioksidanttista BTB13™-yhdistettä, mustaherukan lehtiuutetta ja ruusunmarjauutetta. Herkemmille on myös SPF
30 -versio. Huomattavaa, että tuote huuhtoutuu pois pestessä, uidessa tai hikoillessa. Eli varsinaisille aurinkolomille, haastaviin olosuhteisiin kuten hellepäivään ja merelle kannattaa valita esim.
Algamariksen SK 30 tai 50 kasvoille ja vartalolle. Ne ovat water resistantteja.
Jokapäiväiseen käyttöön (huhti-syyskuu) kevyttä suojaa antavat myös mineraalimeikkivoiteet ja -puuterit.

13.3.2019

MIKÄ IHMEEN MIKROBIOMI??

Ihon ensisijaisena tehtävänä on toimia rajapintana ulkopuoliseen ympäristöön ja tämän takia sitä asuttavat lukuisat mikrobit.
Mikrobi on yksisoluinen pieni organismi. Terve iho sisältää biljoonia mikrobeja eli bakteereja, viruksia, hiivoja, sieniä ja punkkeja.
Nämä mikrobit tunkeutuvat syvälle ihon rakenteeseen ja työskentelevät omien solun kanssa toteuttaakseen monimutkaista kemiaa. Tässä symbioosissa molemmat hyötyvät, sillä ihon immuunijärjestelmä perustuu pääasiassa sen mikrobiomiin.
Jokaisella meistä on yksilöllinen, mutta moninainen kokoelma näitä pieniä eliöitä, jotka peittävät ihoa sitkeästi. Ihon (ja kehon muidenkin osien) mikrobit kulkeutuivat meihin äidin kautta. Mikrobiomille pohjan luovia mikrobeja kerääntyy vauvan elimistöön ensimmäisen elinvuorokauden aikana. Syntymässä saatu mikrobiomin perusta säilyy, mutta koostumus muuttuu elämän aikana elintapojen, ulkopuolisten aineiden ja ympäristötekijöiden vaikutuksesta. Niin hyvässä kuin pahassa.
Iholla asustavat mikrobit ovat välttämättömiä ihon terveydelle, sillä niiden avulla immuniteetti oppii torjumaan taudinaiheuttajia. Esim. antibakteeriset aineet ja sisäiset antibiootit heikentävät tätä ihon suojaa. Siksi ”hyvismikrobien” probioottien suosiminen iholla, sekä niiden elinvoimaa tukevan ”ravinnon” prebioottien lisääminen iholle, tukee ihon terveyttä, vastustuskykyä ja optimaalista kuntoa.
Erityisen tärkeää se on iholle, jonka immuunipuolustus on heikentynyt. (Esim. erilaiset ihosairaudet tai atooppinen, akne- ja ikääntyvä iho.)

6.3.2019

I AM PROBIOTIC

Olen juuri kotiutunut kaksipäiväisestä Esse-koulutuksesta ja olen sen myötä, sekä itse tuotteita nyt jonkin aikaa käyttäneenä, tullut vakuuttumiseksi siitä, että Essen taustalta löytyvä tieteelliseen tutkimukseen nojautuva ihonhoitofilosofia toimii myös käytännössä.

Esse Organic Skincare on luonnonkosmetiikan Ecocert-sertifioitu, probioottinen hoitolatuotesarja , joka pohjautuu afrikkalaisiin aktiiviainesosiin ja uusimpaan tieteen läpimurtoon – ihmisen mikrobiomiin . Se on luultua tärkeämpi myös ihonhoidon näkökulmasta.
Jokainen meistä ihmisistä on monimuotoinen ekosysteemi eli harmoninen kokonaisuus ihmissoluja ja mikrobeja. Esse käsittelee ihoa ekosysteeminä.

Jotta iho toimisi parhaimmalla mahdollisella tavalla, se tarvitsee pinnalleen monipuolisen ja terveen mikrobipopulaation, joka suojaa ihoa taudinaiheuttajilta, tukee aineenvaihduntaa ja ylläpitää sen oikeaa
pH-tasapainoa. Mikrobit myös opastavat kehon omaa immuunijärjestelmää ja tuhoavat toksiineja ihon pinnalla. Niillä on suuri merkitys ihon ikääntymisen kannalta. Jokainen Essen raaka-aine on valittu tarkoin sen perusteella, miten se vaikuttaa ihoon ja ihon mikrobiomiin. Erityisesti pyritään edistämään hyödyllisten mikrobien kolonisaatiota patogeenisten mikrobien kustannuksella. Haitalliset bakteerit aiheuttavat mm. aknea, rosaceaa ja ekseemaa.

Tuotteissa on mielestäni erittäin miellyttävä koostumus ja ihana tuoksu, joka tulee raaka-aineista.
Tuotteissa vesi on useimmiten korvattu rooibos-uutteella, joka tuo niille tunnistettavan tuoksun ja värinkin. Uskon, että tuoksumaailma miellyttään suurinta osaa teistäkin, sillä ihminen on kokonaisuus ja
tuoksuilla on suuri merkitys myös hyvään oloon. Mutta Esse ei toki perustu tuoksuihin, vaan sarja perustuu ihon luonnollisen vastustuskyvyn ja hyvän bakteerikannan ylläpitämiseen prebiootein ja probiootein. Probiootit ovat eläviä mikrobeja, jotka tasapainottavat bakteerikantaa, suojaavat haitallisilta mikrobeilta ja vahvistavat ihon vastustuskykyä. Esse on ensimmäisenä onnistunut valjastamaan eläviä
probiootteja - probioottiseen kasvohoitoseerumiin. Essen probioottiseerumin tai muidenkaan tuotteiden käyttäjän ei siis kannata sekoitella joukkoon mitään synteettisiä kosmetiikkatuotteita, täyteaineita tai jopa edes synteettistä ehostuskosmetiikkaa, koska probioot eivät niitä kestä. Esse käyttää probiootteina lactobacillus-bakteereja, jopa kolmea kantaa.

Essen perustaja on paljon tutkimustyötä tekevä kemisti Trevor Stey. Sarja on perustettu vuonna 2000, eli takana on jo useita menestyksekkäitä vuosia ja sarja on levinnyt Afrikasta mm. Japaniin, Malesiaan, Hong Kongiin, Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja muutama vuosi sitten Pohjoismaihin, Suomeen.
Ja nyt Naantaliin.

Kaikkien Esse-tuotteiden valmistuksessa käytetään hyvin korkeaa teknologiaa ja koostumukset ovat huippuluokkaa. Tuotteiden sisältämien antioksidanttien määrä on huima, mikä on tarkeää taistelussa vapaita radikaaleja vastaan, jotka aiheuttavat mm. vanhenemismuutoksia.
Ilokseni voin todeta, että Esse-sarja tuo sinulle ja minulle tuloksekkaan ihonhoitokonseptin, jossa yhdistyy innovatiiviset aktiiviaineet, huima hoitoteho, ajantasainen tieteellinen tutkimustyö, eettisyys
(ja ammattilaisille jatkuva koulutus).

28.2.2019

Valintoja

Me koulutetut kosmetologit haluamme parasta asiakkaamme iholle. Meidät on koulutettu hoitamaan ihon hyvinvointia, terveyttä ja kauneutta. Lisäksi tuottamaan asiakkaillemme miellyttävä, rentouttava ihonhoitokokemus. Haluamme tarjota asiakkaillemme juuri heidän ihon tarpeisiin mahdollisimman sopivat tuotteet. Tuotteet, jotka edesauttavat ihon hyvinvointia ja ovat myös miellyttäviä käyttää.

Varsinkin me kosmetologit jotka toimimme yrittäjinä vaellamme loputtomassa kosmetiikkavalmistajien ja -maahantuojien joukossa. Jokaisella hoitosarjalla on oma "punainen lankansa", ideologiansa ja hintansa. Minun tehtävänä on siis valita hoitolaani omasta mielestäni tästä isosta joukosta parhaimmat. Hoitosarjat, joissa tuotteen ideologia, ainesosat ja valmistusmekanismit ovat mielestäni optimaalisimmat, puhtaimmat ja hoitavimmat. Tuotteet, joita voin myös itse käyttää ja hyväksi todeta. Minun haluni on saada siten omat asiakkaani tyytyväiseksi.

Tuotteilla ja hoidoilla on myös hinta. Hintaan vaikuttaa tietysti nimi, brändi mutta olennaisesti tuotteissa käytetyt raaka-aineet ja valmistusmetodit sekä innovatiivisuus ja ainutlaatuisuus. Iho ei tiedä mitään kosmetiikkamerkeistä, mutta se reagoi niiden aiheuttamiin reaktioihin.

Siksi sekä asiakkaalla, että minulla on mahdollisuus tehdä valintoja. Sellaisia, jotka sopivat ajatusmaailmaan, tuottavat positiivisia tuloksia ja sopivat kukkarolle. Joka sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle. Mikään hoitosarja tai kukaan kosmetologi eivät poikkeuksetta sovi kaikille.
Siksi me teemme valintoja.

Hoitolassani on kasvohoitotuotteina olleet mahtavat kotimaiset sarjat Ekopharma ja BTB13, jotka voin edellä mainittujen seikkojen myötä allekirjoittaa. Lisänä tähän tuon nyt hoitolaani maailmalta Essen.
Koska haluan tarjota sinulle parhaat valinnat.

28.2.2019

Sekakäyttäjä

Kun kaupat, media, some pursuaa ja ystävät suosittelevat houkuttelevaa ja paljon lupaavaa kosmetiikkaa, tulee kuluttajalle into iloisesti hyppiä tuotteesta toiseen. Jos kosmetiikan sorttimentti on kovin sekalainen, ei tuotteiden vaikutukset välttämättä seurustele keskenään. Myös tuotteiden jatkuva vaihtaminen aiheuttaa iholle tarpeen tasapainottaa tilannetta omilla keinoillaan. Joskus se onnistuu siinä mutta toisinaan se voi reagoida oirehtimalla. Oireet eivät välttämättä johdu huonosta tuotteesta (oma lukunsa on toki epäedullisista raaka-aineista tehdyllä kosmetiikalla) mutta sooloilu kuluttaja- ja/tai ammattikosmetiikan kanssa voi sekoittaa ihon prosessit.

Anna iholle aikaa sopeutua. Joskus tarvitaan pitkäjänteistä hoitoa. Jos silti ehkä huomataan ettei edellytyksiä hoitotavoitteen saamiseen ole, on vasta aika kokeilla uutta, tuloksellista ja turvallista hoitoa.

29.10.2018

Erityisesti +60v suunnattu Ihana Minä -hoitokokonaisuus, kunnioittaa saavutettuja ikänumeroita ja naururyppyjä.

Hyväntuulinen hoito, jossa kasvohoidon, ehostuksen lopuksi saa valokuvauksen!

Kaunis kuva itsestä on aina mukava saada.

Eiko ole ihana lahjaidea vaikka äidille tai isoäidille ja miksei vaarille tai pappallekin!?

Ja saahan sen itse itselleenkin tilata.


BTB13 - KASVOHOITO, EHOSTUS, MUOTOKUVAUS - 90min

#ikäonin #ikäpostitiivisuus #kauniskaikenikäisenä

27.9.2018

Vaikka UV-säteiden vaarat tiedetään, luo rusketuksen kaipuu kiusauksen ahnehtia aurinkoa. BTB13™ Itseruskettava Hoitoneste pelastaa, kun haluat kalpealle iholle kevyen värin tai syvemmänkin sävyn. Ja voit käyttää tätä vaikka ympäri vuoden.
Hoitoneste 100 ml 28,00
Ihon omaa rusketusta muistuttavan luonnollisen sävyn saa aikaan dihydroksiasetoni (sokeri). Rusketus muodostuu 3-6h kuluttua. Näin
syntynyt turvallinen pigmentti haalenee vähitellen ihon uudistumisen myötä. Hoitonesteen luonnollisina hoitavina aineina on käytetty
patentoitua BTB13™-yhdistettä ja C-vitamiinipitoista ruusunmarjauutetta

3.4.2018

Olen valinnut tämän kesäkauden kasvotuotteiksi BTB13-seerumin sekä Herukka kesävoiteen SPF15 tai nyt myös 30.
Miksi?
BTB13 Anti-Age Seerumi sisältää soluja uudistavan, puhdistavan ja suojaavan, antioksidanttisen BTB13-yhdisteen lisäksi kollageeniproteiinia ja DPHP:tä, jotka kiinteyttävät ihoa ja aktivoivat kollageenin tuotantoa. Tuotteen koostumusta vahvistettu prebiooteilla ja peptideillä.

Herukka luonnonkosmetiikkavoide seerumin päälle suojaamaan ja hoitamaan ihoa. Voide sisältää hoitavaa, antioksidanttista mustaherukkaa ja voide imeytyy iholle helposti. Aurinkovoiteen fysikaalinen aurinkosuoja muodostuu turvallisesti titaanidioksidista ja sinkkioksidista.

Illaksi seerumin kaverina käytetään BTB13-hoitovoidetta I, II tai III
Tällä kombinaatiolla voit ilolla nauttia aurinkoisista päivistä! Saat suojaa ja hoivaa ihollesi.

Kertaus auringon säteistä: 95% säleilystä on UVA-säteilyä, joka tunkeutuu syvälle ihoon aiheuttaen ihon vanhenemista. 5% säteilystä on UVB-säteilyä, joka on se ruskettava/polttava sätely. Joten vaikka et "ottaisi aurinkoa" tai "koskaa pala" UVA tekee myyräntyötä ihollasi, siksi on järkevää suojata iho aina. Ja erityisesti fysikaalisilla UV-suotimilla, sillä ne eivät imeydy ihoon/verenkiertoon, vaan heijastavat säteet iholta. Esim. alle 3-vuotiaille lapsille hyväksytään vain fysikaaliset suojat. Kemialliset aurinkosuojat eivät ole ongelmattomia, niiden on todettu aiheuttavan valokosketusallergiaa, ovat mahdollisia hormonihäiritsijöitä.

Kosteutta, kosteutta, kosteutta!

Pirtsakka, raikas pakkaspäivä kuivattaa ihoa ja saa kasvot tuntumaan kireiltä ja kuivilta kuin autiomaa. Ihon kosteuspitoisuuden romahduksen voi paitsi tuntea niin nähdä. Samalla myös kosteuden luoma volyymi haihtuu, kasvojen juonteet piirtyvät selvästi esiin. Eikä asiaa auta sisäilman suuri lämpöero. Niinpä ihoa tulee kosteuttaa ja ravita mahdollisimman hyvin imeytyvillä tuotteilla. Kosteutus ei ole sama kuin paksu voide. Helli talvi-ihoa pesun jälkeen kosteuttavilla tuotteilla kuten kasvoille vietävillä kasvovesillä, seerumeilla tai/ja kosteuttajilla. Ja vasta tämän päälle hoitava ja suojaava voide, jota voi myös halutessa "jatkaa" öljyillä täyteläisyyttä tuomaan. Rutikuivaan ihonpintaan kun ei mikään voide imeydy. Vertauskuvana koppurainen kuiva tiskirätti. Itse suosin BTB13 geelimäistä kasvovettä sekä suihkutettavaa multikosteuttajaa. Multikosteuttaja sisältää hyaluronihappoa, sodium PCA:ta ja pantenolia ja se tuo heti avun kuivaan ihoon. Suihketta voi suihkautella myös meikin päälle, tarvittaessa useita kertoja päivässä. Ihon kosteuttamiseen löytyy monia hyviä tuotteita, tule käymään!

21.10.2017

Juuri sinun ihollesi

BTB13-tuotteisiin on nyt tullut yksittäiset vitamiinit ja tehoaineet, joiden avulla saadaan kasvohoito kunkin ihon erityistarpeeseen. Vaikka jo nyt on tuotteet ja naamiot kuivalle, herkälle, rasvaiselle, jne, nyt on entistä mahtavampaa työskenneillä näiden parissa.

Esimerkkejä aineista ja niiden vaikutuksista:

B5-vitamiini eli pantoteenihappo uudistaa, pehmentää ihoa, parantaa haavoja ja ehkäisee tulehduksia. Kosteuttavan ominaisuutensa vuoksi hyvä atoopikoille mutta myös häivyttää juonteita ja ryppyjä.

A-vitamiini on yksi tehokkaimmista avuista ihon silottamiseen ja kiinteyttämiseen. Kirkastaa ihoa ja rauhoittaa aknea.

C-vitamiini heleyttää ihoa ja tasoittaa sävyä. Se on tehokas antioksidantti ja edistää kollageenin ja elastaanin muodostumista ja näin auttaa ihoa säilyttämään kimmoisuuden.

E-vitamiini on voimakas antioksidantti, suojaa solukalvoja, ehkäisee ikääntymisen merkkejä. Kosteuttaa rauhoittaa.

Kojichappo vaalentaa hyperpigmentaatiota, Täyttäjä nimensä mukaisesti täyttää ihon kosteudella hyaluronihappoyhdistelmän avulla.... Tule kuulemaan lisää ja kokeilemaan itse!

Kertaus on opintojen äiti - terveen ihon alku ja juuri

12.9.2017

En voi liikaa hehkuttaa näitä hoitolassani ja itselläni käyttämiä tuotteita!! Näin Suomi100-vuonna olen lisäksi superiloinen, että tuotteet ovat suomalaisia. Valmistetaan Suomessa. Suomalaisista raaka-aineista, siinä määrin kuin niitä Suomessa kasvaa. Kaikessa mainonnan "kantasolu-viidakossa" kerrataan vielä mistä on kysymys.

Helsinkiläisen Naviterin valmistama BTB13 tarjoaa tehokasta hoitoa patentoidulla kantasoluteknologialla, mikä tarkoittaa sitä, että kaikissa tuotteissa on BTB13™ yhdistettä, joka koostuu oroottihaposta, L-karnitiinista ja hyaluronihaposta. Yhdisteen ovat kehittäneet ulkopuoliset suomalaiset tutkijat. BTB13™-yhdiste on laajasti patentoitu ja a sen on osoitettu suojaavan soluja haitallisilta happiradikaaleilta. Sille on myönnetty hyödyllisyysmallituotesuoja (PRHLupa 9865)!

Kantasoluteknologialla tarkoitetaan tässä siis sitä, että tuotteilla on osoitettu olevan ihon kantasolun hyvinvointia edistävä vaikutus. Tuotteet eivät siis sisällä mitään ulkopuolisia (omenasta, ohrasta tai mistään muustakaan!) kantasoluja, vaan sellaisia aineita, mitkä ovat tärkeitä meidän solujen toiminalle ja joita meidän elimistössä jo luontaisesti on mutta niiden määrä vähenee mm iän myötä.

BTB13™-tuotteiden vaikuttavat aineet ovat L-karnitiini (BT) ja oroottihappo (B13).
Oroottihappoa (INCI: Orotic Acid) esiintyy luontaisesti elimistössä, se on tärkeää solujen uusiutumiselle ja aktiiviselle toiminnalle.
L-karnitiini (INCI: L-Carnitine) on luonnollinen aminohappo, joka tehostaa solujen aineenvaihduntaa ja puhdistaa soluja kuona-aineista.
Hyaluronihappo (INCI: Hyalyronic Acid) on pitkäketjuinen sokerimolekyyli, joka sitoo itseensä tehokkaasti kosteutta. Tästä johtuu sen voimakas kosteuttava ja ihon täyteläisyyttä lisäävä vaikutus. Hyaluronihappoa esiintyy luonnollisesti elimistössä.

Kaikissa BTB13-hoitotuotteissa on BTB13-yhdistettä, muut raaka-aineet ovat puhtaita ja luonnollisia, bioaktiivisia ravintoaineita ihosoluille. Tuotteissa on käytetty hoitavia luonnon kasviöljyjä ja -uutteita sekä mm. kollageeniproteiinia, prebiootteja ja peptidejä. Hoitotuotteissa on kaikki ne vaikuttavat ja hoitavat aineet mitä iho tarvitsee, eikä mitään mitä iho ei tarvitse

Kotimaiset BTB13™ Anti-age -tuotteet:
Ennaltaehkäisee ja häivyttää ihon ikääntymisen merkkejä
Palauttaa ihon luontaista kosteustasapainoa lisäten ihon täyteläisyyttä.
Tuotteet tarjoavat tehokkaan antioksidanttisuojan suojaten ympäristön aiheuttamilta rasitustekijöiltä. Tuotteet heleyttävät, kiinteyttävät ja uudistavat ihoa.

Kaikki BTB13™-tuotteet valmistetaan alusta loppuun asti Suomessa Naviterin omissa tuotantotiloissa.
Kotimaista ammattikosmetiikkaa siis, vankalla ammattiosaamisella, jossa yhdistyvät yhdistyvät viimeisin tiede, luonnollinen puhtaus ja luonnon parhaat raaka-aineineet.

Koulutuspäivä Naviterilla

25.8.2017

Taas kerran onnistunut ja inspiroiva päivä Ekopharman ja BTB13 -tuotteiden valmistajan luona! Naviterin toimitusjohtaja Anni Linnavirta kertoi kuulumisia, uusista tuulista luonnonkosmetiikassa sekä tulevista uusista tuotteista. Koska Naviter Oy:n kosmetiikkabisnes on saanut alkunsa Annin omista iho-ongelmista, tuotekehityksessä painotetaan aina sopivuutta herkälle iholle. Syyskuun puolessa välissä on tulossa BTB13:sta täsmätuote maksaläiskiin, tehokosteuttava hyaluronihappovoide, upea vaahtopesu Sensitive-sarjaan. Myös BTB13:sta saadaan erikoismaamiopohja, johon voidaan aktiiviaineita lisätä erikseen. Samantapainen kuin Ekopharmalla jo onkin. Ekopharmalta on tulossa mm uudet kosteuttavat ja virkistävät MEN-tuotteet.

Itse odotan näitä uutuuksia innolla!! Ja viestittelen heti kun niitä kokeiltu ja saatavilla.

Päivän aikana kuultiin myös hyvät luennot. Marjaexpertti Sari Häkkinen kertoi kotimaisista marjoista ja niiden polyfenoleista. Ei jäänyt epäselväksi kotimaisten marjojen ravintorikkauden ylivertaisuus! Luennossa painotettiin marjojen hyötyä kauneudenhoidossa. Iho hyötyy suuresti päältä päin saadusta vitamiineista, hivennäisaineista ja siemenöljyistä. Sisäisesti nautittuna tulee muistaa, että rikkaus on nimenomaan marjojen kuoressa ja siemenissä! Jotta syödään ne mieluiten kokonaisina, ei kirkkaina mehuina.
Entäpä c-vitamiini purkista tai marjoista? Kummin vaan, mutta marjoista saadaan kaupanpäälle paljon muitakin hyviä aineita!

Kemisti Marjo Poutanen avasi "ihossa viestin viejien" eli aminohappojen, peptidien ja proteiinien maailmaa. Näitä on tutkittu jo niin kauan, että niillä on kiistaton hyöty ihonhoidossa. Tuotteissa voidaan käyttää hyväksi ihon pinnalle jäävien peptidien kosteuttava vaikutus (esim Naviterin tuotteissa soijariisipeptidi), sekä bioaktiivisten peptidien pintaa syvemmälle kosteuttava vaikutus.
Ihon kosteustasapainon säilyttäminen kannalta on siis tärkeää, millaista tuotetta siihen levitetään. Esimerkiksi muualla kosmetiikassa paljon käytetty raaka-aine, mineraaliöljy on pooliton, joten se tavallaan imee ihon sisältä poispäin kosteutta.

Todettiin myös jälleen kerran mikroneulauksen teho ihon uudistajana! Ensinnäkin neulauksella saatu pieni reikä on iholle viesti uudistumiseen, toiseksi tästä kanavasta neulauksessa käytettävä aine pääsee lähemmäksi syvempiä kerroksia.

Uusia tuotteita

5.7.2017

Avril Mascara - ripsiväri luonnonkosmetiikkaa

Mascarassa on juuri sopiva koostumus, joka takaa taivutuksen pysyvyyden, mahdollistaa halutessaan kerrostamisen siististi ja tuo ripsiin juuri niin paljon näyttävyyttä kuin itse haluaa.

Ranskalainen Avril ripsiväri on luonnollinen ripsiväri, joka antaa pitkäkestoisen pysyvyyden. Harjaosa on täydellinen tasaiseen levittämiseen ja sen avulla ripset saavat kunnolla volyymia. Ripsiväri on luonnollisista
raaka-aineista valmistettu ja Ecocert -sertifioitu. Sisältää muun muassa ripsiä helliviä öljyjä kuten: Marulasiemenöljy ja auringonkukkaöljy. Raaka-aineiden luomupitoisuus 19,9% ja luonnollisten raaka-aineiden pitoisuus 98,8%. Hinta peittoaa monen synteettisen ripsivärin; 13,50e

Myös monet kauneusblogistit ovat ylistäneet tätä!

Tiesitkö, että kannattaa välttää pumppaamasta harjaa ripsiväriputkilossa liikaa, ettei tuotteeseen pääsisi turhaan ilmaa, joka taas kuivattaa ripsivärin nopeammin.

Avrill Aurinkopuuteri - luonnonkosmetiikkaa

Luonnollinen aurinkopuuteri antaa ihollesi auringon hehkua ja päivettynyttä sävyä. Kevyt ja ylellisen tuntuinen iholla. Aurinkopuuteri antaa iholle kaunista auringon hehkua ja päivettynyttä sävyä. Avril luonnolliset aurinkopuuterit sopivat kaikille ihotyypeille. Aurinkopuuterit ovat aitoa Ecocert -sertifioitua
luonnonkosmetiikkaa. Vegaaninen, eläinkokeeton, valmistusmaa Ranska, Ecocert -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. 18,00e

Luonnollinen aurinkovoide kasvoille, vartalolle, lapsille suojakertoimella 50

Algamaris Aurinkovoide, joka on koostumukseltaan kevyt ja helposti levittyvä ja voit levittää voiteen jälkeen meikin. Algamaris luonnolliset aurinkosuojat eivät tahmaa eivätkä jätä ihoa valkoiseksi. Luomu aloe vera, luomu luumuöljy, luomu auringonkukkaöljy sekä luomu glyseriini hoitavat ihoa.

Kaikki Algamaris luonnolliset aurinkosuojatuotteet ovat Ecocert -sertifioituja eivätkä sisällä nanopartikkeleita. Käyttämällä Algamaris aurinkovoiteita voit olla varma siitä, että ne ovat turvallisia sinulle ja ympäristölle. Hajusteeton.

Mineraaliaurinkosuojat Titaanidioksidi ja Sinkkioksidi suojaavat UVA- ja UVB-säteiltä.
Alga-gorriaⓇ: Punalevästä uutettu antioksidantti, joka estää auringonsäteiden aiheuttamia ihovaurioita neutralisoimalla vapaita radikaaleja. Sen antioksidanttiset ominaisuudet ovat viisi kertaa tehokkaammat kuin C-vitamiinilla.
Luomu aloe vera: kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa estäen samalla kosteuden haihtumisen iholta.
Luomu luumu- ja auringonkukkaöljy: parantavat ihon kimmoisuutta.
Luomu glyseriini: kosteuttaa ihoa.
Ilmatiivis pumppupullo
50ml kasvoille 25,00e, 100ml 30,50e, 50ml lapsille 26,00e

Aurinko armas kuivas satehen..

1.6.2017

Ja kuivattaa vähän ihoakin. Niin, elämme tätä ihanan auringon aikaa, kesäiltojen taikaa, poissa on pimeä talvi villasukkineen. Nyt nautitaan valosta, kesästä, hankitaan rusketusraitoja, välillä palamiseen asti.

Olen "paasannut" auringosta ennenkin. Ainakin kaikille hoitolassa kasvohoidoissa olleille, varsinkin anti-agehoidoissa käyville. Tähän väliin haluan huomauttaa, että oma ihoni on kesällä ruskea, pidän siitä!
Rakastan aurinkoa, merta, lämpöä! Mutta...koitan hoitaa ihoa hyvin ja oleilla auringossa kohtuudella. Sillä iho ei unohda.

Säteistähän oli 95% niitä vanhentavia UVA säteitä ja loput ruskettavia/polttavia UVB säteitä. Eli vaikket
"palaisi koskaan" tai "ottaisi aurinkoa", auringonsäteitä on kaikkialla. Ja turha haalia kasvoilleen vanhentavaa elementtiä.

Iho vanhenee ajan myötä tapahtuvan geeniohjatun ikääntymisen seurauksena sekä ulkoisella ikääntymisellä elämäntavoista ja UV-säteilystä johtuen. UV-säteilyn näkyvin vaikutus on ihon ruskettuminen. Liiallinen altistuminen UV-säteilylle vaurioittaa kuitenkin ihon eläviä soluja, sillä se
heikentää verinahassa olevia elastiini- ja kollageenisäikeitä sekä vähentää ihon kykyä pidättää kosteutta. Iho paksuuntuu ja veltostuu ja ihosta tulee karkea, ryppyinen ja siihen ilmestyy pigmenttihäiriöitä,
kuten maksaläiskiä ja epätasaista pigmentaatiota. Valovanhenemisesta johtuvat muutokset ihossa ovat merkittävä ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen johtava tekijä.

Ennenaikaisia ryppyjä vältettäessä tärkeää onkin muistaa auringonsuoja-aineiden käyttö sekä
ihon suojaaminen vaatetuksella aurinkoisina päivinä. Aurinkosuojaa tulisi käyttää keväästä syksyyn, joten se kannattaa tehdä mahdollisimman lempein tuottein. Valita fysikaalisen UV-suojan antava päivävoide,
niissä UV- suojan antaa sinkkioksidi tai titaanidioksidi, mineraali, fysikaalinen UV-suodin. Se on turvallinen, eikä imeydy verenkiertoon.


Törmäsin pari vuotta vanhaan juttuun kemiallisista aurinkosuojista. Siinä Turun yliopiston fysiologian professori Jorma Toppari pohtii kemikaalien vaikututusta ihmiskehoon. Hänen mielestään
aurinkosuojavoiteiden mahdollisia terveyshaittoja pitäisi tutkia lisää;

"Tällä hetkellä markkinoilla olevista tuotteista Topparia askarruttavat eniten UV-suojakemikaaleja sisältävät tuotteet.
– Itse suosin sellaisia aurinkosuojavoiteita, jotka antavat fysikaalisen suojan aurinkoa vastaan muodostaen iholle panssarin, joka heijastaa auringonvalon pois. Kemiallisesti vaikuttavia tuotteita en käyttäisi. Suojavoiteissa on useita kemikaaleja, joilla on havaittu hormonaalisia vaikutuksia. Yksittäisellä voiteella ei välttämättä ole merkittävää vaikutusta, mutta Toppari on huolissaan kokonaisestrogeenialtistuksesta, joka kertyy monista lähteistä.

UV-suojavoiteiden estrogeenin kaltaisesti vaikuttavat aineet ovat suhteellisen heikkoja, mutta niiden vaikutus on yksilöllistä riippuen siitä, kuinka korkea ihmisen oma estrogeenipitoisuus on.
Naisilla pääosa estrogeenistä syntyy omassa elimistössä, mutta esimerkiksi ehkäisy- ja hormonikorvausvalmisteet lisäävät estrogeenikuormaa.

Jotkut ajattelevat, että näihin voimakkaisiin synteettisiin estrogeeneihin verrattuna UV-voiteet ovat kuin hiiren pissa valtameressä, mutta ei se välttämättä ole niin. Myös voiteiden heikoilla estrogeeneillä voi olla vaikutusta kokonaisuuteen eli hormonien aineenvaihduntaan ja siihen, miten elimistö niitä käsittelee, miten ne poistuvat ja mille tasolle oma hormonituotanto asettuu."

Uutta BTB13:sta

Klikkaa tästä kirjoittaaksesi tekstiä

BTB13 Kesävoide suojaa ihoa auringon UV-säteiden haitoilta ja hoitaa sitä BTB13-yhdisteen innovatiivisella teholla. Voiteen suojavaikutuksen saa aikaan turvallinen, iholle fysikaalisen suojan antava titaanidioksidi. Mustaherukan siemenöljyn omega 3- ja 6 - rasvahapot ravitsevat auringossa koville joutuvaa ihoa. Mustaherukanlehti- ja ruusunmarjauutteiden vahvat antioksidantit ehkäisevät vapaiden radikaalien aiheuttamaa ihon ennenaikaista ikääntymistä. Patentoitu BTB13-yhdiste energisoi ihosoluja ja tehostaa uusien ihosolujen tuotantoa. Lisäksi se stimuloi kuona-aineiden poistumista ihosta. 50ml 42,00

BTB13 Silottaja on ihoa ainutlaatuisesti kaunistava täsmätuote, joka tasoittaa välittömästi ihon mikrojuonteita ja hoitaa niitä pitkävaikutteisesti. Tuotteen pikasilottavan efektin saa aikaan kvinoa-peräinen polysakkaridi, joka muodostaa iholle huomaamattoman, sen pintaa kevyesti tukevan kalvon. Patentoitu BTB13-yhdiste häivyttää ihon hienoisia juonteita säännöllisen käytön seurauksena. BTB13 Silottajaa käytetään niin upeiden juhlameikkien kuin kauniiden arkimeikkien alla. Pienen pieni määrä seerumia taputellaan ihon hiusjuonteille joko kasvovoiteen jälkeen ennen meikkiä tai puhtaalle iholle ennen kasvovoidetta. Halutessa tuotetta voi käyttää myös meikin päällä päivän mittaan. Ihoa napakoittava ja juonteita nostava vaikutus tulee esiin noin 30 minuuttia levityksen jälkeen. 10 ml 28,00

Peilin kuvajainen

3.4.2017

Niin se vaan on, että vuodet vierii, ikää karttuu ja hymyyn tarttuu yhä enemmän naururyppyjä. Nuorena se nauratti; " ikä on vaan numeroita, ihminen on juuri niin nuori kuin tuntee olevansa". Nyt sen tietää.
Että on se niin.
Sisälläni on juuri se hassutteleva, kameraa kantava, nyyhkyleffoille nyyhkivä ihminen, joka yrittää ymmärtää, miten hänen pikkupoikansa on kasvaneet jo aikuisiksi. "Ilman, että itse vanhenee päivääkään".
No jaa, tuo sanonta kyllä vähän murenee siinä kun peiliin kurkkaa ja tietoisuus, että ihan tuota pikaa, kuin nurkan takaa, mittariin pamahtaa puolivuosisataa.

Johtuneekohan tästä, että olen hoitolassanikin himppasen suuntautunut noihin anti-age hoitoihin. Oma lehmä ojassa kenties.
"Sisäinen kauneus" on edelleen mielestäni tärkeintä, muttei ole pahitteeksi saada vähän poskia pinkeiksi ja ihoa siloisaksi. Juuripa näistä syistä olen tykästynyt valitsemiini BTB13-tuotteisiin ja hoitoihin. Hyvinhoidettu iho naururyppyineen on kauniimpi... kuin toisin hoidettu.

Vanhaa tietoa on jo mikroneulauksen ylivoimaiset ihoa uudistavat tehot. Oman plussansa tähän hoitoon tuo vielä suomalainen patentoitu soluteknologia. Ei käy kiistäminen. Myös hoitolassani uusi RF-hoito ei ole ihon hoidossa enää uusi, vaan hyväksi todettu. Säännölliset yksittäiset kasvohoidot sekä muut sarjahoidot hoitolassa ovat, paitsi tietysti rentouttavia ja hemmottelevia, myös hyviä ihonhoidon kannalta. Mutta äärettömän tärkeitä ovat ne 365 päivää siellä kotosalla, joten kotihoito tulisi olla hanskassa. Oikeat, järkevät tuotteet. Kaikkein tärkeimmät tuotteet purnukkaviidakosta ovat niitä, joita suoraan puhtaalle iholle ensimmäiseksi levitetään ja siihen jätetään. Ja näiden oikeiden tuotteiden valinnassa parhaiten sinua auttaa ihonhoidon ammattilainen, eikä mainosnikkari tai kuvankäsittelijä.. niin se vaan on.

Iho on ihmisen kehon "peili". Iho on meidän suurin elin, voisi sitä hieman hoitaa, helliä ja paapoa, suojella. Ikääntymisen ennaltaehkäisevät (ennaltaehkäisyhän on kaikessa parasta) hoidot ja tuotteet ovat tärkeitä, hyvien elintapojen, liikunnan, ravinnon ohella. Mutta jos ikääntyminen kolkuttelee jo ovelle, näkyy jo peilissä, vieläkin on aikaa aloittaa. Hymyssäsuin.

Kesähelmojen heilumista odotellessa..

Klikkaa tästä kirjoittaaksesi tekstiä

"Kevät keikkuen tulevi ja kesä kohta jo kulman takana!"
Toppatakit joutaa kohta jo kaappiin ja tilalle kaivetaan keveämpää vaatetusta. Kenties talven kaamoksessa on kertynyt muutama ylimääräinen kilo, mikä olisi kiva karistaa kesään mennessä?!
Oikea ruokavalio ja riittävä liikunta ovat terveellisen elämän perusta. Painonhallintaan on saatavilla loistavia ravitsemus- ja kuntoliikuntaohjeita asiantuntijoilta. Pikatsemppaus hoikempaan olemukseen saadaan rasvasoluja poistavalla laitehoidolla.

Kavitaatio tarjoaa kivuttoman hoitomuodon ihonalaisten rasvakudosten tuhoamiseen.

Elimistö kuluttaa kehoon kerääntynyttä rasvaa runsaan liikunnan tai laihtumisen yhteydessä. Kehossa on kuitenkin kohtia, joihin rasva kerääntyy ja sitä on sieltä vaikea saada kulutettua. Kavitaatiohoidon tarkoituksena on hävittää rasvaa näiltä ongelma-alueilta. Ultraääni saa aikaan kavitaatiokuplien muodostumista rasvakudoksessa ja kuplat hajotessaan hajottavat rasvasoluja. Lymfaneste kerää vapautuneet triglyseridit ja rasvahapot ja poistaa ne aineenvaihdunnan mukana, osa kulkeutuu maksaan ja se käytetään energiaksi.

Kavitaatiohoidolla vähennetään ihonalaista rasvasolukkoa halutuista paikoista, kuten pakaroista, sisäreisistä, vatsasta, "jenkkakahvoista ja alleista". Hoitojen välillä tulisi olla noin 10 päivää, jotta keholla on aikaa puhdistautua hoidon jälkeen. Samalla hoitokerralla hoidetaan vain yhtä hoitoaluetta, jottei lymfakieroon erittyisi enempää rasvaa kuin mitä pystytään kuluttamaan. Lue lisää hoidosta / vartalohoidot
sekä hoitojen normaalit hinnat.

Uutta Ekopharmalta

5.3.2017

Ekopharmalta uudet AHA-happoihin perustuvat kemialliset kuorinnat.
Tarjolla on kahta vahvuutta, miedompi koko kasvoille ja voimakkaampi paikallisesti esim aknearpien tai iho-ongelmien paikallishoitoon. Kuorinnan avulla voidaan kirkastaa ja heleyttää ihoa vaikkapa ennen juhlia. Tai sitten vaalentaa pigmenttiläikkiä ja tasoittaa ihon juonteita sarjahoidolla 3-6 kertaa noin 2-3 vk välein. Pieni punoitus ja nipistely ovat normaaleja tuntemuksia. Ihosolukko alkaa uusiutua ja pinnan vanhat ihosolut hilseilevät pois. Kesäaikaan on syytä käyttää aurinkosuojaa.
Kuorinnan jälkeen iholle levitetään erikoiskasvonaamio. Naamiopohja- ja aktiiviaineiden valinnoilla voidaan valita kullekin asiakkaalle yksilöity hoito. Erikoisnaamioilla voidaan tehdä rauhottavia, kosteuttavia, kirkastavia tai kiinteyttäviä hoitoja.
Aktiiviaineina mm.;
Hyaluronihappo - erittäin tehokas kosteuttaja
Betaiini - kotimaisesta sokerijuurikkaasta saatava betaiini kosteuttaa ja vähentää ihoärsytyksiä
Proteiini-peptidiyhdiste - ihoa suojaava ja vahvistava
Kaurauute - kosteuttaa, pehmentää, rauhoittaa
Mineraaliyhdiste sinkkiä, kuparia, megnesiumia, kalsiumia - tasoittaa ihoa, siloittaa juonteita

Matkalaukkuun mukaan aurinkolomalle

26.2.2017

Keskellä talvea aurinkolomalle lähdettäessä kannattaa pakata uikkareiden lisäksi muutamia tuotteita mukaan. Talvi-iholle äkkinäinen voimakas auringonpaiste on haasteellinen, vaikka muistaisikin välttää keskipäivän aurinkoa, käyttää suojaavia vaatteita, aurinkohattua ja -laseja. Korkeat suojakertoimet ovat tarpeen. Rantalomalle lähdettäessä valkoinen talvi-ihomme kannattaa suojata vedenkestävällä aurinkosuojalla. Vaikka suojaava ja hoitava BTB13 SPF15 fysikaalinen aurinkosuoja on mitä mahtavin koko kesän päivä/aurinkovoide Suomen kesässä, helposti palavalle se ei välttämättä talven aurinkolomalla riitä. Pitää myös muistaa, että kun ui tai hikoilee, tuote poistuu iholta ja sitä on lisättävä. Auringossa ei kannata muutenkaan koko pitkää päivää oleskella, vaan hakeutua varjoon ja nauttia riittävästi vettä. Auringon säteet vaikuttavat silti varjossakin hajasäteilynä.
Jos ihon on kaikesta varovaisuudesta huolimatta saanut punertumaan, Medical seerumi on hyvä ensiapu ja sen päälle Medical III voide, joka auttaa kutinaan ja auringonpolttamalle iholle sekä herkälle iholle. Hilla-sarjan tehokosteuttava seerumi koko vartalolle, rauhottaa ihoa auringonoton jälkeen ja on loistava myös lapsen iholle.

Muistilista siis:
-Aurinkosuojat
-Medical seerumi
-Medical III voide
-Hilla rauhottava vartaloseerumi

Suomalainen Hilla

NO ONKOS TULLUT KESÄ, NYT TALVEN KESKELLE!

Kotimainen hilla eli lakka kurkistaa uusista luonnonkosmetiikka vartalotuotteista.

Ihana tuoksu ja hetki jalkojen hemmottelua tuo kesän keskelle kaamosta!

Virkistävä jalkojen HILLA kuorinta, jonka hohkakivijauhe kuorii tehokkaasti ihoa ja lakkauute ja kurkkujauhe rauhoittavat ja kosteuttavat ihoa, jaloille jää raikas piparmintun tuoksu. Kuorinnan jälkeen voidellaan jaloille ihana HILLA naamio, jonka viinirypäleen siemenöljy ja lakan siemenöljy pehmentävät jalkojen ihoa ja kovettumia. Mentoli ja piparminttu raikastavat ja virkistävät väsyneitäjalkoja. Voit rentoutua peittoon kääriytyneenä ja nauttia kupposen teetä. Naamion vaikutusajan jälkeen jalat hierotaan ja ylimääräinen naamio poistetaan kompressein. Ihana itselle - loistava lahjaksi

Hillalla myös kiinteyttä kroppaan!

Sääret ja reidet kuivaharjataan. Kuivaharjauksen jälkeen levitetään geelimäinen Hilla selluliittiseerumi, minkä sisältämät inkivääri- ja timjamiuute, Laurol Proline (kasviperäinen aine, joka tutkitusti vähemtää näkyvää selluliittia) ja kofeiini tehostavat pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä kiinteyttävät ihoa. Lopuksi ongelmakohtiin esim. reisille levitetään kiinteyttävä Hilla vartalonaamio, jonka vaikutusaika on 10-15 min. Vaikutusajan jälkeen voidetta vielä hierotaan ja ylimääräinen poistetaan pyyhkien.

BTB13 uutta!

3.11.2016

Raili Hulkkosen vankalla kokemuksella toteutettu;

Mineraalimeikkivoiteet 1-3 ja Heleyttäjä

Heleyttäjä tuo hoitavaa hehkua kasvoille. Meikkivoiteen alla tuo eloa ja kestävyyttä, päällä toimii valokynän tavoin.

Meikkivoiteisen ihoa siloittava vaikutus perustuu blur-partikkeleihin. Unelmankevyt voide sisältää myös auringolta suojaavaa turvallista sinkkioksidia.

Ja mikä loistavinta; kaikki nämä tuotteet sisältävät patentoitua ihon kantasoluja aktivoivaa BTB13-yhdistettä

Syksy toi tullessaan uuden tehopakkauksen!

Lisänä hoitovoiteiden sarjaan ruusunmarjauutteeseen formuloitu tehovoide, mikä sisältää ihon puolustuskykyä vahvistavia prebiootteja.
Kasviperäiset peptidit ja C-vitamiini kiinteyttää ihoa ja aktivoi kollageenisynteesiä. 30 ml, 38e

Käytä yövoiteena tai lisänä talviaikaan.

(Prebiooteista kerrottu lisää edellisessa kirjoituksessa)

Uudistuneet seerumit

19.9.2016

Ruokitaan ihon kauneutta PREBIOOTEILLA!

Aivan kuten suoliston mikrobiflora on yhteydessä ihmisen terveyteen, ihon hyvinvointi riippuu vahvasta ja monimuotoisesta mikrobiomista. Uusimman tiedon valossa monet iho-ongelmat johtuvat juuri siitä, että ihon mikrobipuolustus on heikentynyt, jolloin ihoon pääsee erilaisia ärsykkeitä ja patogeeneja. Prebiootit ovat luonnollisia hiilihydraatteja, joita ihon omat hyödylliset bakteerit, eli probiootit, käyttävät ravinnokseen. Ihon hyvien mikrobien kasvua edistämällä prebiootit tukevat ihon mikrobiflooran hyvinvointia, jolloin ihon puolustuskyky vahvistuu. Tästä on hyötyä paitsi herkälle, tulehtuneelle ja rikkoutuneelle iholle, niin ikääntyville asiakkaille, sillä myös ihon ikääntymismuutosten taustalla on tulehdus.
Herukka-, Tyrni- ja Vadelmaseerumit ovat EKOPHARMA-ihonhoidon ensimmäinen askel. Puhtaalle iholle levitettävät seerumit istuttavat prebiootit suoraan kasvoille, jolloin ne pääsevät tukemaan ihon terveyttä ja kauneutta optimaalisen tehokkaalla tavalla.

Ekopharma hoitolinjat

HEHKUVA HERUKKA HOITAA HERKKÄÄ IHOA

*Hajusteeton, rauhoittaa ja vahvistaa ihoa

*Sisältää runsaasti ihon sävyä tasoittavaa c-vitamiinia

*Kasviperäiset peptidit kosteuttavat, suojaavat ja vahvistavat ihoa

*Prebiootit tukevat ihon mikrobien toimintaa edistäen ihon terveyttä

TYRNIN RIKKAAT RAVINTEET ANTAVAT NUORUUDEN HEHKUN KASVOILLE

*Antioksidanttinen, uudistaa ja kiinteyttää ihoa

*Anti-age peptidit tehostavat kollageenin muodostusta, lisäävät ihon kiinteyttä ja silottavat

*Hyaluronihappo kosteuttaa ja lisää täyteläisyyttä. C-vitamiini parantaa ihon kollageenisynteesiä

*Prebiootit tukevat ihon mikrobikantaa ja auttavat ehkäisemään ikääntymisen vaikutuksia.

YÖTTÖMÄN YÖN VOIMALLA VADELMA KIETOO KOSTEUDEN IHOLLE

*Kosteuttaa, heleyttää, parantaa kimmoisuutta

*Keramidit estävät kosteuden haihtumista, ksylitoli sitoo itseensä kosteutta

*Tupasvilla, kotimainen tehokosteuttava raaka-aine, suojaa ja hoitaa ihoa

KORVEN PUHTAUS KASVATTAA SUOJAAVAN KARPALON

*Tasapainottaa ihon talinmuodostusta ja pH:ta sekä vähentää tulehduksia.

*Antioksidanttinen

*Piparmintun eteerinen öljy on iha raikastava, puhdistava ja ihohuokosia supistava.

*Linjassa myös aknen ja ruusufinnin hoitoon kehitetyt erikoistuotteet.

Tyrnimarja

24.8.2016

Nyt on kohta käsillä tuo aika, kun tyrnin kirpakkaat mutta ihanat marjat kypsyvät!

Tyrni, alkuperältään Itä-Aasiasta, on vanhimpia luonnonkasvejamme ja on kotiutunut Suomeen heti jääkauden jälkeen. Tyrni on aikamoinen vitamiinipommi! Sadassa grammassa marjoja on noin 200 - 450 mg C-vitamiinia. Arvokkainta on kuitenkin tyrniöljy, jossa on runsaasti E-vitamiinia. Lisäksi tyrnissä on A-vitamiinin esiasteita eli karotenoideja, josta oranssi väri kertoo

Tyrni ihonhoidossa.
Tyrnimarja sisältää paljon beetakaroteenia, hyvin siedettyä A-vitamiinin esiastetta, joka on myös antioksidantti. Karoteeni muuttuu iholla A-vitamiiniksi, jolla on hyviä anti-age ominaisuuksia. Se parantaa ihon mikroverenkiertoa ja sidekudosten elastisuutta. Tyrnin optimaalisessa suhteessa olevat omega-rasvahapot (3 ja 6) ovat iholle välttämättömiä rasvahappoja, jotka ravitsevat ihoa. Korkean C-vitamiinipitoisuuden vuoksi tyrni on yksi vahvimmista antioksidanttilähteistä. Lisäksi siinä on runsaasti E-vitamiinia, joka edistävää ihosolujen hapensaantia. Tyrni sisältää myös paljon kivennäis- ja hivenaineita.
Tyrni sopii loistavasti kaikkien ihotyyppien hoitoon, erityisesti ikääntyvälle, herkälle ja kuivalle iholle.

EkoPharma luonnonkosmetiikka käyttää Tyrni - anti-age -sarjassaan tyrnin upean kylmäpuristetun siemenöljyn lisäksi myös tyrmin marja- ja lehtiuutteita.

Sauna

3.7.2016

Sauna - todellista luonnonkosmetiikkaa, kunhan saunotaan kohtuudella, ei liian kuumassa, eikä liian kauan.

Saunominen virkistää ja kiinteyttää ihoa lämmön vaihteluiden ansiosta. Sen on todettu kosteuttavan ihoa ja jopa estävän ihon vanhenemista.

Ihonhoitoa saunassa:

Puhdista kasvot ja tee kevyt kuorinta ennen saunaa. Kuori myös vartalo.
Suojaa couperoottiset poskipäät kostealla vanulla tai ohuella seerumilla. (esim. Mustaherukkaseerumi)
Rentoudu löylyssä makuuasennossa.
Kesäsaunassa vihdo ja hoida selluliittia.
Löylyn jälkeen ota kylmä suihku ja mene halutessasi uimaan vasta tämän jälkeen.
Saunottuasi levitä kasvoillesi yönaamio. (esim. Mustaherukka- tai tyrninaamio)

Saunan edullinen vaikutus ihoon perustuu hikoiluun, joka avaa huokoset. Näin iho, erityisesti rasvainen iho, puhdistuu perusteellisesti. Vanheneva ja kuiva iho näyttää sileämmältä, kun saunassa ihon alemmista kerroksista nousee kosteutta ihon pintaan. Verenkierto elpyy ja aineenvaihdunta paranee ja näin ihon toiminta elpyy. Sauna on myös rentouttava, jolloin myös kiristävät kasvolihakset rentoutuvat.

Ajara-kohottava kasvo- ja päähieronta UUTTA NYT! Tule kokeilemaan!

17.6.2016

Eksoottisesta nimestä huolimatta kyse on länsimaiseen elämäntapaan sopivasta ihanan rentouttavasta hoidosta!!
Kohottavassa intialaisessa kasvo- ja päähieronnassa eli Faceliftissä niska ja pää hierotaan ilman öljyä. Hartiat, olkavarret, rinnan alue ja kasvot käsitellään öljyllä kohottavilla, rentouttavilla ja uudistavilla hierontaliikkeillä. Hoito lämmittää lihaksia, lisää nestekiertoa ja tekee lihaksista ja ihosta elastiset. Kasvojen väri tasaantuu ja kirkastuu. Facelift on erittäin rentouttava, kasvolihaksia elvyttävä ja koko kehoa energisoiva, tunnin kestävä hoito. Hoito tehdään EkoPharma manteli-luomuöljyllä tai BTB13 omega-kasvoöljyllä

Hoidon vaikutuksia:
- verenkierto paranee, ja siten ravinteiden kuljetus pintakudoksiin lisääntyy
- lisää lymfavirtausta
- vahvistaa ja virkistää lihaksia ja poistaa juonteita ja ryppyjä
- vähentää ikääntymisen merkkejä
- vähentää stressioireita kuten unettomuutta, päänsärkyä ja silmäoireita

Esteet faceliftille - katso Hoidot-välilehdeltä

Aurinko

Kevätaurinko paistaa jo kirkkaasti ja valon määrä vuorokaudessa lisääntyy huimin harppauksin. Nyt on aika aloitella päivittäinen aurinkosuojaus, joka jatkuu aina lokakuuhun asti. .
Valittavaksesi kaksi loistavaa aurinkosuojaa.
EkoPharma Suojaava Päivävoide Porkkanauutteella SPF15 yhdistää päivä- ja aurinkovoiteen hyödyt.
Luonnonkosmetiikan aurinkosuoja-aineena käytetään titaanidioksidia. Toisin kuten synteettiset aurinkosuojat, jotka imevät auringonsäteet itseensä ja muuntavat ne lämmöksi, titaanidioksidi heijastaa auringonsäteet pois ihosta peilin tavoin. Koska fysikaalinen suoja-aine ei imeydy ihoon, sen käyttö on turvallista ja se sopii myös herkkäihoisille. Porkkanauutepäivävoiteen titaanidioksidi ei jätä ihoon valkoista pintaa, vaan voide imeytyy ihoon täydellisesti ja levittyy pehmeästi.
Hoitavat kasviuutteet ja siemenöljyt:
Aurinkosuojan lisäksi porkkanauutepäivävoide sisältää ihoa hoitavia kasviuutteita. Porkkanauutteen E-vitamiini ja beetakaroteeni jamustaherukanlehtiuutteen sisältämä C-vitamiini antavat iholle vahvan antioksidanttisuojan. Tämä on tärkeää, sillä erityisesti auringon UVA-säteet tunkeutuvat syvälle ihoon ja aktivoivat vapaita happiradikaaleja tuhoamaan ja vahingoittamaan ihon nuorekkuudesta vastaavia sidekudossäikeitä. Mustaherukansiemenöljyn välttämättömät omega 3- ja 6-rasvahapot hellivät auringon rasittamaa ihoa. Seesaminsiemenöljy toimii kevyenä, luonnollisena aurinkosuojana.
BTB13 aurinkosuoja SPF15. Riittää päivävoiteeksi kesällä, alle vain anti-age seerumi.
Titaanioksidi, seesaminsiemenöljy ja mateliöljy estävät auringon ikäännyttävän ja polttavan vaikutuksen antaen vapauden nauttia kauniista säästä ja luonnollisen D-vitamiinin tuotannon hyödyistä ilman huonoa omatuntoa. Samalla BTB13 ja voimakas antioksidanttisuoja puolustavat ihoasi vapaiden happiradikaalien ikäännyttäviltä vaikutuksilta.
Aurinkovoide hoitaa ihoasi samalla kun se suojaa. Hoitavat luonnolliset öljyt hellivät ihoasi ravintoaineillaan. Vitamiinit tuovat lisätehoa ja BTB13 nopeuttaa ihosi luonnollista uusiutumista jo ennen aurinkoon menoa. Glyseriini ja aloe vera kosteuttavat ja hoitavat auringon polttamaa ihoa.

Silmämeikin historiaa

Ripsipidennykset ovat tätä päivää - olleet jo jonkin aikaa. Kauneusihanteet ja ehostustyylit ovat ovat vaihdelleet historian saatossa. Mutta jonkinsortin piireiden korostusta on ollut kautta aikojen.

Muinaisessa Egyptissä meikki kuului sekä miehille, että naisille. Erityisesti silmänehostusta käyttivät kaikki ikään, sukupuoleen ja yhteískuntaluokkaan katsomatta. Luomille levitettiin runsaasti vihreätä malakiittipuuteria. Egyptiläiset uskoivat rajausten suojelevan hyönteisiltä ja sairauksilta. Luomiväriä sekoitettiin myös kohlista ja hanhen rasvasta; tai kohlista, vihreästä silmämaalista, lapis lazulista, hunajasta ja okrasta. Silmät rajattiin harmaalla tai mustalla galeniitilla eli lyijyhohteella. Rajaus ulottui pitkälle ohimoille, melkein korviin asti. Myös ripset tummennettiin lyijysulfidilla. Ehostuksen tarkoitus oli alunperin suojata silmiä, mutta huomattiin, että se suurensi ja kaunisti silmiä ja tällöin alettiin käyttää khaolia (antimonipulverista tehty pasta). Kholilla värjättiin myös ripsiä. Kholia säilytettiin rasioissa ja se levitettiin syljen avulla norsunluusta, puusta, hopeasta tai helmiäisestä valmistetulla tikulla.

Kreetalla mustaa kajalia käytettiin viimeistään 1500 eaa ja sieltä silmäehosteiden käyttö levisi myös Kreikkaan. Roomalaiset rajasivat silmänsä Egyptistä tuodulla mustalla, harmaalla tai vihreällä kajalilla ja käyttivät luomivärinään murskattua atsuriittia. Intiassa silmämeikkejä käytettiin viimeistään 2500 eaa: mm. rasvaan sekoitettua lamppumustaa silmien rajaukseen (kajal) ja terre verteä luomivärinä. Kamasutrassa neuvotaan valmistamaan ripsiväriä; kasveista tehtyä jauhetta lisätään öljylampun sydämeen, minkä seurauksena muodostuu lamppumustaa, jota voidaan käyttää silmäripsiin.

Keskiajalla silmämeikki oli olematon ja siihen riitti musta eyeliner. Renesanssiajan muodikkaat naiset ajelivat pois kulmakarvansa, jotka sitten piirrettiin täysin uudelleen. Sen sijaan silmien muuta ehostusta pidettiin mauttomana. Barokin ajan naiset käyttivät yläluomille hennaa ja kulmia sekä ripsiä korostettiin hiilellä. Rokokooajalla silmäripsiä voideltiin rasvalla, silmäehostus ei ollut mitenkään huomattava.1800-luvulla silmiä korostettiin jo rajaamalla mustalla. Tuuheat kulmat olivat muodissa. Kulmia tummennettiin hiityneellä tulitikulla tai musteella.

1910-luku: Kulmakarvoja ei juurikaan nypitty vaan ne pidettiin vahvoina ja värjättiin intensiivisen mustiksi esimerkiksi hiilellä. Muoto oli alaspäin suuntautuva. 20-luku: Tumma silmämeikki jatkoi suosiotaan ja silmät pyrittiin meikkaamaan muodoltaan suuriksi ja viattoman näköisiksi. Sekä ylä- että alaluomelle tehtiin paksut rajaukset meikkikynällä, joka oli mieluiten joko musta tai ruskea. Ripsiväriä käytettiin reippaasti ja ensimmäinen ripsien taivutukseen käytetty laite esiteltiin vuonna 1923. 30-luku: Kulmakarvat joko nypittiin pois kokonaan tai peitettiin täysin, omien kulmien yläpuolelle piirrettiin ohuet kaaret jotka olivat joko tummanruskeat tai harmaanruskeat. Ripsiväriä laitettiin runsaasti ja tekoripsillä vamppimaista silmämeikkiä saatiin korostettua. Ensimmäisen vedenkestävän ripsivärin tuli markkinoille. 40-luku: Silmämeikissä ei juuri käytetty luomivärejä, lähinnä saatettiin käyttää vaniljansävyä liikkuvalla luomella. Yläluomelle tehtiin ohut rajaus, joka noudatti silmän omaa muotoa. Ripsiväriä käytettiin vain yläripsissä. Elizabeth Arden ohjeisti naisia tekemään kotona tuuheuttavaa ja pidentävää ripsiväriä raaputtamalla partaterällä irti nukkaa mustasta samettinauhasta ja kastamaan ripsiharjan nukkaan ennen levitystä. 50-luku: Luomiväreissä suosituimmat sävyt olivat turkoosi ja taivaansininen, luomivärit oli usein pakattu kuten huulipunat. Ripset olivat näyttävät, irtoripsiä käytettiin yleisesti ja ripsiväriä lisättiin runsaasti, mutta vain yläripsiin. Rajaus oli ulkonurkkaa kohti levenevä ja nousi ulkonurkassa kissamaisesti ylöspäin, silmiin haettiin vinoa muotoa 60-luku: Silmämeikki oli vaihtelevin meikin osa-alue. Vuosikymmenen alussa jäljiteltiin egyptiläistä tunnelmaa, johon inspiroi Elizabeth Taylorin tähdittämä elokuva Kleopatra vuonna 1962. Vuonna 1964 muotiin tulivat irtoripset. Vuoden 1965 jälkeen muodikkaaksi tuli mustavalkea meikki, jossa luomet meikattiin kauttaaltaan matalla valkoisella ja rajaukset tehtiin mustalla. Runsaasti käytetty ripsiväri kuului kaikkiin eri meikkityyleihin ja irtoripsiä käytti lähes jokainen. Irtoripsiä liimattiin myös alas, tai vaihtoehtoisesti piirrettiin alaluomelle ripsiä meikkikynällä Twiggyn inspiroimaan tyyliin. 70-luku: Ripsiväriä käytettiin sekä ylä- että alaripsissä runsaasti ja ripsivärit saattoivat olla värillisiä kuten turkooseja, purppuranvärisiä tai syvän sinisiä. 80-luku: Silmämeikin värimaailma oli kirjava ja vaihteli laidasta laitaan, värikäs silmämeikki kruunattiin usein värikkäällä ripsivärillä. Silmämeikin värimaailma oli usein poimittu vaatetuksesta. Vahvat ja kissamaiset rajaukset tekivät paluun. 90-luku: Silmämeikin tehtävänä oli tuoda silmien väri ja muoto kauniisti esiin ja värimaailma nojautui ennemmin värianalyysiin kuin vaatetukseen sopiviin väreihin. Suu meikattiin silmämeikkiin sopivaksi niin, että jos silmämeikki oli tumma huulet jätettiin vaaleiksi ja päinvastoin.

Lähteet: Utrio: Bella Donna, Nuotio: Kerro kerro kuvastin.

Kosmetiikkamainonta

19.11.2015   Vilkaisu inci-listaan

Viherpesu?

"Kosmetiikkamainonta ei saa olla harhaanjohtavaa. Kosmeettisten valmisteiden markkinoinnissa tuotteisiin ei saa yhdistää ominaisuuksia ja vaikutuksia, joita niillä ei ole."
Tänä päivänä kuluttujat ovat oppineet kiinnostumaan kemikaalikuormasta, jota kohtaamme päivittäisessä elämässä. Ja esim. kosmetiikkavalinnoilla voimme itse osaltamme siihen vaikuttaa. Suuri kosmetiikkateollisuus on myös huomannut tämän ja viherpesua harrastetaan luontokuvin, uusiopakkauksin luomaan mielikuvia luonnonmukaisesta kosmetiikasta. Ainesosaluettelosta valveutunut kuluttaja voi kuitenkin huomata (jos huomaa lukea) luonnollisten ainesosien olevan hyvin pieni. Luonnonkosmetiikka ei esim. voi sisältää kalvonmuodostajia kuten silikoneja (-cone, -conol, -siloxane loppuiset) tai pohjautua mineraaliöljyyn. Pelkkä sertifikaattikaan ei ole tae, mikäli se ei ole luotettava ja tunnettu.
Lisäksi ainakin mainostajan itsensä olisi hyvä tietää, mitä luvattujen mainoslauseiden takana olevat tuotteet, niiden ainesosat ja ominaisuudet ovat.
Tiesithän, että (mainitsemattakin) valmiiden kosmetiikkatuotteiden tai niiden raaka-aineiden testaamiseen, ei EU:ssa saa käyttää eläinkokeita.

"Väittämien on oltava totuudenmukaisia, ja niiden tueksi on esitettävä riittävä, varmennettavissa oleva näyttö." Siispä hurjimmatkin mainoslauseet pitäisi tuote lunastaa. Mikäli vedotaan toteutuneisiin tuloksiin, testitulokset pitää dokumentoida ja ne on tarvittaessa oltava valvovien viranomaisten saatavilla. Termeistä: In vivo -testeillä tarkoitetaan valmiiden kosmetiikkatuotteiden testausta ihmisen iholla. In vitro -testeillä tarkoitetaan "koeputkessa" tehtäviä testejä. In silico -tutkimuksissa käytetään tietokoneohjelmia.

"Lääkkeelliset väittämät kosmeettisista valmisteista eivät ole sallittuja." Kosmetiikka ei saa luvata parantavan sairauksia, oireita voi hoitaa ja helpottaa. Allergiavapaa-sanaa ei saa käyttää koska allergiat ovat yksilöllisiä ominaisuuksia, eikä 100 % varmuutta tuotteiden sopivuudesta pystytä takaamaan. Hajusteettomuudella tarkoitetaan ettei tuotteeseen ei ole lisätty tarkoituksella mitään hajusteainesosaa. Hajusteeton ei ole sama kuin tuoksuton, koska myös raaka-aineilla on omat tuoksunsa. EU on listannut 26 yleisemmin allergiaa aiheuttavaa hajusteainesosaa, joka on lueteltava tuoteluettelossa, mikäli hajusteita on lisätty.


Vahvistusta luonnonripsille

Eyelash Serum 8ml

3.11.2015
Markkinoilla on monenmoisia ripsiseerumeja pidentämään, kasvattamaan ja tuuhentamaan ripsiä. Varsinkin moni ripsipidennyksiä käyttävä kasvattaa ripsipidennystauolla luomuripsiään. Osassa seerumeista on ainesosia, joista ollaan montaa mieltä ja joihin tässä en ota kantaa.
Naviter valmistaa BTB13-ripsiseerumia, joka pidentää ja tuuhentaa ripsiä. Seerumi ei sisällä mitään vaarallista ja on erittäin hyvin siedetty, se sopii käytettäväksi myös pidennysten aikana. Seerumi kasvattaa enemmän ja vahvempia ripsiä patentoidulla menetelmällään. Ripsistä ei kuitenkaan kasva luonnottoman pitkiä.
Ripsien elinkaari on n.90 päivää, sisältän 30-45 pv kasvukauden ja sen jälkeisen passiivikauden. Siksi tuloksia näkyy 4-6 viikon jälkeen. Seerumia levitetään ripsityveen aamuin illoin vähintään 6 viikon ajan. Tämän jälkeen riittää kerran päivässä, iltaisin. Tämä herkku ei ole edes päätähuimaavan kallis, ovh 48,00
Inci:
BTB13TM (Oroottihappo, L-karnitiini, hyaluronehappo) aktivoi, vahvistaa, tuuhentaa
Ribes Nigrum (Mustaherukka) Leaf Extract,  ihoa hoitava
Myristoyl Pentapeptide-17, ripsiä pidentävä ja tuuhentava
Lonicera Caprifolium (Tuoksuköynnöskuusama) Flower Extract, ihoa hoitava
Lonicera Japonica (Kirjokuusama) Flower Extract,  ihoa hoitava
D-Alpha Tocopherol ( E-vitamiini) antioksidantti

Ripsipidennykset - räps räps!

27.10.2015

Luonnollisen kauniit

"Haluan upeat, pitkät ja tuuheat ripset, kuten ystävälläni on!"
Ripsipidennykset, nimestään huolimatta, ei aina takaa kaikille maagisen pitkiä ripsiä. Eikä kaikki sellaisia havittelekkaan. Asiakkaita on kahden tyyppisiä: heitä, jotka haluavat helpotusta arkeen, eivät ehkä näe enää meikata mutta haluavat huolitellut, luonnollisen näköiset ripset. Toiset taas haluavat nimenomaan näyttävyyttä, tuuheutta ja maksimaalista pituutta.
Lopputulokseen vaikuttaa asiakkaan oman toiveen lisäksi omien ripsien pituus, tuuheus ja kunto. Optimaalinen ripsipidennyskuidun pituus on noin 1/3 luonnonripseä pidempi. Silloin ripsi jaksaa kantaa pidennystä parhaiten. Luonnonipset voivat olla lyhyet mutta silti vahvat ja jaksavat kantaa pitkiä, hentoja ripsiä paremmin. Kokenut tekijä osaa valita asiakkaalle tämän omien ripsien kunnon mukaan oikean paksuiset, pituiset ja oikean kaarevaiset ripset. Monesti hieman lyhyemmät ripset ovat kauniimmat ja helppohoitoisemmat kuin ylipitkät ripset. Myös silmien muoto vaikuttaa ripsivalintaan. Useimmilla suomalaisilla ei ulkonurkan ripset ole kovin vahvat eikä näin "kissamaisia" silmiä välttämättä saa. Luomen keskiosalla on usein kestävämmät ripset, jolloin katseen saa kauniisti "aukeamaan" kaarevilla ripsillä.

Pitkät ja kaarevat

Ripsiä voi olla silmässä esim kolmessa kerroksessa jolloin pidennyksistä saadaan tuuheammat kuin silmiin, joissa on tasainen yksi kerros. Joskus ripset ovat toisessa silmässä paremmat kuin toisessa. Esim. nukkumapuolen silmän ripset voivat kulua ulkonurkastaan. Tai niissä muutoin vaan on kolo tai hyvin hentoja uusia ripsia. Ripsien elinkaari on muutamia kuukausia ja ne uusiutuvat eri tahdissa. Ripsi kasvaa tupesta pituuteensa noin 30-45pv. Sen jälkeen se säilyy kasvamattomana paikoillaan, kunnes tippuu ja uusi kasvaa taas tilalle.
Itse teen klassisia ripsipidennyksiä paksuudeltaan 0,20 (tai 0,15), pituudet voivat vaihdella 7mm - 15mm. Markkinoilla toki löytyy vieläkin pidempiä. Asiakkaillani yleisin pituus tuntuu olevan C-kaarella 9-11. Silmän ulko- ja sisänurkkiin laitetaan yleensä lyhyempiä kuin keskelle. Klassisissa pidennyksissä ripseen liimataan yksi kuitu per oma ripsi. Näin niistä tulee juuri niin tuuheat kuin omia ripsiä on. Joukkoon kuitenkin saatan lisätä voluumiripsiä tuuheutta tuomaan.
Volyymiripset ovat 0,05 tai 0,07 paksuisia ja niitä voidaan laittaa ripseen useampi, jolloin saadaan tuuheutta, volyymiä ripsiin. Painoa niistäkin kertyy joten määrättömästi niitäkään ei voi liimata. Hennoille ripsille riittää 2, 3kpl ja vahvemmille jopa 6 kuitua. Volyymiripset tulee liimata viuhkamaisesti luonnonripseen, jolloin ne siis lähtevät tyvestä yhdessä, mutta avautuvat kärkiin kauniin viuhkamaisesti. Jos ripsiä liimaa liian paksulti voi ripsi alkaa roikkua näkökentän edessä ja vaurioitua tyvestä.

Huoltoon tullut asiakas, jolla liian paksuja nippuja

Ripsiliimat ovat tujua tavaraa. Niiden tarkoitus on kuivua ripsissä nopeasti ja pitää tuikasti, pitkään ripsikuitu luonnonripsessä. Mutta samalla viskositeetin pitää olla sellainen, että se pysyy juoksevana ja työstettävänä liimauksen aikana. Se luonnollisesti vaatii tuotteelta paljon. Käytössäni oleva liima sisältää syanoakrylaattia ja yksikään sellainen liima ei ole täysin allergiavapaa. Oikein käytettynä liima kuitenkin on turvallista. Ärsytystä ilmenee lähinnä liimauksen aikana siitä muodostuvista höyryistä ja nekin lähinnä ripsitekijälle. Kuivuttuaan se ei enää ärsytä. (Mikäli asiakas olisi allerginen liimalle, se näkyy usein heti luomen turpoamisena ja punoituksena ja tällöin ripset tulee tietenkin poistaa.)
Liima ei kuitenkaan saa olla kosketuksissa ihoon. Siksi ripset tulee liimata 1 mm päähän tyvestä. Jos ripsi on liimattu ihan tyveen kiinni, siitä kielii suora klöntti pidennyksen juuressä, ripsen kasvaessa. Ripsikuitu ei saa liimautua kahteen tai useampaan luonnonripseen, eikä pidennykset toisiinsa, koska silloin se ei vapaasti saa liikkua ja kasvaa. Tälläisestä saattaa merkkinä olla nipistely tai kutina ja ripsi saattaa kasvaa lenkille.
Asiakas haluaa luonnollisesti tietää kuinka kauan ripset pysyvät. Ripset lähtevät luonnonripsen mukana. Mutta ne voivat myös irrota liimauksestaan. Ripsen laatu, ihon rasvaisuus, kuinka paljon ja millaista silmämeikkiä käyttää sekä putsaustavat vaikuttavat ripsen pysyvyyteen. Mahallaan nukkuvalla todennäköisesti ripset kuluvat helpommin kuin selällään nukkujilla. Toki liimaustekniikka, kuidun kaarevuus ja itse liima vaikuttavat. Mikäli asiakkaan silmä vuotaa liimatessa tai ne on juuri ennen pesty, on ripsi märkä ja liima tarttuu siihen huonommin. Pidennyksien jälkeen kohoitetaan olemaan kastelematta silmiä 24h ajan, syystä että ripsiliima kuivuu imien ympäristöstä kosteutta ja kovettuu näin hitaasti lopullisesti. Tätä voidaan nopeuttaa nanomist-sprayn kanssa.
4 viikkoa on useimmilla tavanomaisin huoltoväli. Mutta se voi vaihdella suuresti. Riipuu asiakkaan omistakin vaatimuksista, kuinka täydellisessä kunnossa ne haluaa pidettävän.
Silmien ja kasvojen tuotteissa tulee välttää öljypohjaisia aineita. Öljy heikentää liiman pitävyyttä. Silmiä tulee kuitenkin puhdistaa! Jos suojelee liikaa ripsiään puhdistuksen kustannuksella, voi ripsityveen kertyä meikkijäämiä tai rähmää. Tästä voi seurauksena olla toisiinsa jumittuneiden ripsien lisäksi tulehdustakin.

Ripsipidennykset ovat kalliit. Huolelliseen pidennykseen kuluu noin 2h aikaa. Pikaisesti tehtynä ripset helpommin liimautuvat märkinä yhteen, asettuvat poikittain.
On asiakkaan oikeus saada kauniit ripset turvallisesti ja hygienisesti laitettuna.

Pienin askelin painonhallintaan

Suomalaiset marjat superfoodia

19.10.2015
Laihduttamiseen motivoi usein ulkonäkösyyt, vallitsevat kauneusihanteet. Mutta paljon perustellumpi syy kuin peili on kuitenkin terveydelliset seikat - siis jos ylipainoa oikeasti on. Painon pudotaminen vähentää 2 diabeteksen riskiä, alentaa sydäntaudin riskitekijöitä, rintasyövän riskiä ja vähentää niveliin kohdistuvaa riskiä. Olo on myös konkreettisesti kevyt, myös mieleltä. Siispä unohda laihdutuskuurit ja omaksu terveellinen ruokavalio. Mutta kaikkea kohtuudella.

Hyvä ruoka tulee kotikeittiöstä perusraaka-aineista, kuten tuoreista vihanneksista, marjoista, hedelmistä, maustamattomasta jogurtista, pähkinöistä, pavuista, kalasta, tofusta ja täysjyväviljasta.
Vältä valmisruokia. Sen lisäksi, että niiden ravintoarvo on tuoreraaka-aineita alhaisempi, muoveihin ja tölkkeihin pakattu valmisruoka lisää kehomme kemikalialtistusta. Valitse säilyketölkin sijaan lasipakkaus.

Painonhallinnassa auttaa säännöllinen ateriarytmi. Jos nälkä pääsee yllättämään, sitä taltuttamaan valitaan usein se epäterveellisin vaihtoehto. Säännöllinen ruokailu myös pitää aineenvaihdunnan aktiivisena. Panosta määrän sijasta laatuun. Syö vähemmän kerralla ja hitaasti nauttien laadukkaampaa ruokaa. Juo enemmän vettä, vähemmän alkoholia. Kuivat viinit kohtuudella ovat oluita, lonkeroita ja siidereitä parempi vaihtoehto.


Pullaa parempi

Tee valintoja. Tumma suklaa on pullaa parempi.
Karsi ruuasta höttöhiilarit jotka kohottavat nopeasti verensokeria. Sellaiset kuten valkoinen leipä, sokeroidut juomat ja jogurtit. Makeanhimoon voi syödä vaikka hedelmän tai luonnonjogurttia ja marjoja ja makeuttaa ne esim. stevialla. Wienerin sijaan voi valita raakakakkupalan. Toffeekarkkien sijaan ottaa tummaa suklaata. Pikkuhiljaa voi totutella vähemmän makeisiin makuihin.

Salli itsellesi kuitenkin ajoittaisia joustoja ja lupa herkutella. Täydellinen kietäytyminen kun usein ei ole realistista eikä tarpeenkaan.
Syö tietoisesti, älä napostele tv:tä katsellessa tai kirjaa lukiessa.
Nuku riittävästi. Vähäinen uni lisää näläntunnetta ja ruokahalua sekä johtaa mielihyvän hakemiseen ruuasta.
Liikunta tukee painonhallintaa. Laihtua voi ilmankin, mutta liikkumalla se on helpompaa. Varsinkin kuntosaliurheilu auttaa  sälyttämään lihasmassaa, jotta laihduttaminen kohdistuisi rasvan vain vähenemiseen. Kävelykin on parempaa kuin sohvalla makoilu. Istu vähemmän, liiku enemmän, voi paremmin.

Mustaherukka - terveyspommi

17.9.2015

Mustaherukka on puutarhamarjojen C-vitamiinikuningas, mutta se sisältää myös tärkeitä terveyttä edistäviä bioaktiivisia aineita kuten antioksidantteja, vitamiineja, välttämättömiä rasvahappoja, ravinteita ja mineraaleja. Mustaherukassa on runsaasti E- ja K-vitamiineja sekä kuituja. C-vitamiini edistää solujen kasvua, E-vitamiini pitää yllä solukalvon rakennetta ja A-vitamiinin esiasteet, karotenoidit, suojaavat muun muassa ihoa ja limakalvoja. Kalium edistää suolan eritystä ja alentaa siten verenpainetta. Marjojen orgaaniset hapot taas tehostavat raudan imeytymistä.
Mustaherukka ehkäisee monia bakteerien aiheuttamia infektioita, virtsatietulehduksia sekä reumatismia. Mustaherukat auttavat myös ylläpitämään sydänelimet terveinä ja parantamaan ihoa sekä hiusten laatua. Herukat auttavat painonhallinnassa, sillä ne sisältävät niukasti energiaa. Marjojen sisältämä vesi ja ravintokuitu yhdessä ylläpitävät kylläisyyden tuntua.
Ihonhoitotuotteissa mustaherukka on myös superfoodia suomalaiselle herkälle ja couperosaiholle. Sen runsas c-vitamiini mm. vahvistaa, kirkastaa, silottaa. Vähentää tulehduksia, vaalentaa maksläiskiä, estää pigmenttimuutoksia, aktivoi kollageenisynteesiä.
E-vitamiini hoitaa couperosaa ja rosaceaa, parantaa mikroverenkiertoa, sidekudosten kiinteyttä. B-vitamiinit vaalentaa, uudistaa, kosteuttaa. K-vitamiini edistää mikroverenkiertoa. Kivennäisaineet parantaa aineenvaihdustaa, edistää solumuodostusta, estää allergisia reaktioita. Mustaherukan omega-3 ja 6 -rasvahapot parantavat mm tulehduksia. Tiivistetysti näin. Lista jatkuisi vielä.

Terveellisestä ruokavaliosta on hyötyä kauneudelle

17.9.2015

Kaunis iho on pehmeä, kiinteä, tasaisen värinen, tehokkaan veren-ja nestekierron omaava iho. Terve iho on iho, jonka solut tuottavat terveitä uusia soluja, kollageenia, elastiinia ja solujen väliainetta.
Ihomme muodostuu ihosoluista, joilla on oma aineenvaihduntansa. Ihosolut tarvitsevat energiaa. Energiaa ne saavat sisäisesti terveellisestä ruokavaliosta. Keho kuitenkin kaikessa viisaudessaan asettaa lähes kaiken muun ihon edelle. Ravintoaineita saavat ensin välttämättömimmät elintoiminnot ja vasta siitä mitä jäljelle jää tulee ihoon, kynsiin, hiuksiin. On siis perusteltua, että ihomme tarvitsee bioaktiivista ravintoa myös ulkoapäin. Tässä auttaa parhaiten puhdas luonnonkosmetiikka.

KAUNEUTEEN PANOSTAMINEN EI OLE TURHAMAISUUTTA

Kauneuteen panostaminen ei ole turhamaisuutta, ainakaan jos se liittyy terveyteen liittyviin asioihin. Ravinto, joka on hyväksi koko terveydelle, on yleensä hyväksi myös iholle ja näkyy ihon kauneutena. Ikääntyminen on vääjäämätöntä, voimme kuitenkin elämäntavoillamme vaikuttaa siihen miten nopeasti ikääntyminen näkyy ihossamme. Tupakointi ja auringon UV ovat tunnetuimpia vanhentavia asioita. Mutta myös ruuan laadulla on suuri merkitys ja sillä miten sen valmistaa, kertoo ravintoasiantuntija Juhana Harju blogissaan. Esimerkiksi C-vitamiinin ja omega-6 rasvahappojen tiedetään olevan yhteydessä vähäisempään ryppyisyyteen ja vastaavasti runsas rasvan ja hiilihydraattien kokonaismäärän on tutkittu olevan yhteydessä ihon huonompaan kuntoon. Terveyteen liittyviä tutkimuksia on maailmalla paljon. On tutkittu, että esim. pavuissa, herneissä ja linsseillä on paljon keramideja, kasvirasvoja, jotka auttavat kosteuttamaan ihoa. Muita hyödyllisiä ruoka-aineita ovat esim. oliivit, kananmunat, pähkinät, vihreät lehtivihannekset. Haitallisia iholle vaikuttaa olevan runsas voin, lihan ja sokerin käyttö, ruuan paistaminen sekä virvoitusjuomien käyttö.

RUUANVALMISTUS

Ruuanvalmistustavoillakin on merkitystä. Yksi ravintoon liittyvä ja myös iholle haitallinen ilmiö on glykaatio eli sokeroituminen. Sokerimolekyyli sitoutuu proteiiniin tai rasvaan, tällöin syntyy glykaation lopputuotteita AGE-tuotteita. AEG-tuotteita syntyy erityisesti proteiinipitoisia ruokia (liha, kala, tofu) paistettaessa. Glykaatio on haitallista ihon kollageenin ja elastiinin normaalille uusiutumiselle. Eli ihon lujuus ja kimmoisuus kärsii. Näin ruuan valmistus höyryttämällä ja keittämällä ja nauttimalla raakaravintona on suositeltavampaa.

IHON KANNALTA

Iholle hyödyllisiä ruokia vaikuttaa olevan mm.:
Vihreät lehtivihannekset, porkkanat, tomaatti, ekstraneitsytoliiviöljy, pavut, luumut, omena, saksanpähkinä, suomalaiset marjat
Vältettäviä mm.:
Runsas voin, margariinin ja lihan syönti, paistetut tai grillatut ruuat, säilötyt hedelmät, sokeri, valkoinen jauho.

Tässä eräs näkökulma, jota voi käyttää ohjenuorana. Onhan kohtuus kaikessa mukana ja herkutellakin saa ihanien makujen ja houkutusten maailmassa.

Tässä ei ole huomioitu ruoka-aine allergioita ja ihosairauksia.