Pumpulipallon äänimaljat

Syvärentouttava äänimaljarentoutus perustuu maljojen tuottaman äänen aiheuttamaan värähtelyyn. Ihmisen kehon kokonaispainosta 70-80% on vettä. Maljojen tuottama ääni saa nesteen soluissamme värähtelemään. Pehmeä ja hellävarainen äänen aikaansaama värähtely ikäänkuin hieroo kehoamme sisältäpäin antaen lihaksille, sisäelimille, hermosäikeille, faskiakalvoille, suolistolle, jne. luvan rentoutua.
Hengitys tasaantuu, sydämen lyöntitiheys rauhoittuu, verenpaine ja veressä olevien stressihormonien määrä lähtevät laskemaan ja aineenvaihdunta tasaantuu.

Arjessa aivomme värähtelevät Beta-aalloilla, eli olemme aktiivisia ja huomiokykymme on täydessä toiminnassa. Rentoutuessa aallot alkavat hakeutua hitaampaan Alfa-rytmiin. Syvärentoutuessa aallokko madaltuu ja hidastuu entisestään, lähestytään Theta-aaltojen meditatiivista keinuntaa. Maljojen äänimaailman sanotaan kuljettavan meidät juuri Theta-aaltoihin, unen ja valveen lempeään välitilaan, joka valtaa mielen juuri ennen nukahtamista.
Parhaimmillaan 45 min äänimaljarentoutusta vastaa kolmen tunnin syvää unta.

Äänirentoutuksessa maljat soivat kehon ympärillä (yksilörentoutus) ja läheisyydessä (ryhmärentoutus). Vastaanottaja makoilee mukavasti alustalla lämpimän peiton alla. Rentoutus on mahdollista tehdä myös istualtaan. Maljoilla ei soiteta mitään erityistä musiikkia, vaan niillä luodaan rauhallinen äänitila matalilla, korkeilla ja monisävyisillä soinneilla.

Äänirentoutus on vibroakustinen metodi. Ääniaaltojen värähtelyn ja maljojen soinnin aistiminen kuuloastin kautta vaikuttavat rentoutuskokemukseen. Ihminen tiedostaa äänen värähtelyä myös tuntoaistin kautta kinesteettisesti (lihastuntemus) ja taktiilisti (kosketusaistimus).

Rentoutuminen ja kokemus ovat hyvin yksilöllisiä, mutta pääsääntöisesti ihmiset kokevat lempeän, turvallisen rentoutumisen, jonka jälkeen olo on positiivisesti raukea tai virkistynyt.

Äänimaljarentoutus sopii pääsääntöisesti kaikille.
Sydämen tahdistin, syöpä ja raskauden 3 ensimmäistä kuukautta ovat kuitenkin vasta-aiheita. Jos epäröit, keskustele lääkärisi kanssa.

Teen äänimaljarentoutusta kotonani Luonnonmaalla ja isompaa ryhmärentoutusta sinun valitsemassa siihen sopivassa paikassa. Järjestä työ-, ystävä- tai vaikkapa harrastusporukallesi yhteinen rentoutustuokio.

Ota yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät tästä.

Äänimalja

Äänimaljat ovat kuperanmuotoisia useasta metalliseoksista käsintaottuja instrumenttejä.
Muinaiset Idän kulttuurit uskoivat harmonisilla äänillä olevan parantava vaikutus. Juuret uloittuvat Tiibetiin ja myös Intiiaan sekä Kiinaan.

Olen käynyt hakemassa oppia ja ihanat omat äänimaljani Jooga ja Reikikoulu Pranamaan Heidiltä. Maljat ovat käsintaottuja, reilunkaupan pienvalmistajilta hankittuja.

Äänihieronta ei käytännössä nykyisessä muodossa liity välttämättä mihinkään uskontoon tai filosofiaan, vaan on tutkittu fysiikan ilmiö.